ta!da! ürünlerinde  engelsiz erişim hakkı

ta!da! ürünlerinde engelsiz erişim hakkı

Unifo Gıda’nın markası ta!da! ürünlerine 17 Haziran’dan itibaren görme engelliler de ulaşabilecek. Ürün ambalajlarında ürün adı Braille Alfabesi ile yazılı olacak. Ürün detayı için kutulara kabartma olarak konulan QR kodundan yararlanılacak.

SOSYAL SORUMLULUKLA

 

ta!da! Pazarlama Direktörü Meral Tek toplantıda yaptığı konuşmada sosyal sorumluluk bilinciyle, engelli bireylerin yaşamlarını kolaylaştırma misyonunu benimseyen bir marka olduklarını kaydetti. Genç ve yenilikçi bir marka olarak bu konuda algılarının çok açık olduğunu kaydeden Tek, “Engelsiz Erişim Derneği Başkanı Sayın Engin Yılmaz’ın ‘bilginin herkes için ulaşılabilir olması’ fikrinden yola çıktığı projelerde destekçi olmak bizi çok heyecanlandırıyor” dedi.

 

DERNEK YÖN VERECEK

 

Braille alfabesinin ambalajlara uygulama sürecinde Engelsiz Erişim Derneği ile iş birliği içinde çalıştıklarını kaydeden Tek, “Engin Bey ve ekibi projenin uygulama aşamasında çok destek oldular. Birlikte engelli tüketicilerimizin hayatlarını kolaylaştıracak bir çok projeye imza atmayı planlıyoruz. Engelsiz Erişim Derneği’nin elindeki veriler ve düzenlemeler faaliyetlerimize yön verecek” diye konuştu. Tek şöyle devam etti:

TÜM ÜRÜN AMBALAJLARINDA

 

“İlk çalışmamız ürünlerimizin ambalajlarını görme engelliler için yeniden düzenlemek oldu. Bu çalışmayı kısa sürede tüm ürün ambalajlarımız için tamamlayacağız.  İş birliğimiz ambalajlarla başladı ama kendisi ve ekibiyle birlikte yapmak istediğimiz birçok proje var. Türkiye’de bu çalışmayı başlatan ilk marka olarak, bilginin herkes için erişilebilir olmasına katkı sağlama amacıyla kısa sürede tüm kartonetli ürünlerimizde aynı sistemi uygulamayı hedefliyoruz.  Ayrıca Sesli Betimleme Derneği kurucusu oldukları için bu konuda da çocuklar için yapılacak bir çalışmada yer almayı planlıyoruz.”

 

 

 

 MIŞ GİBİ YAPMAYAN FİRMA

 

Engelsiz Erişim Derneği Başkanı Doktor Engin Yılmaz da böyle bir projenin parçası olmaktan gurur duyduklarını kaydedip, “ta!da! ekibi ile bir toplantı yaptık. ‘Biz tüm ürünlerimizi bir erişilebilir yapmak istiyoruz’ dediler. Biz şunu çok özlemişiz belki normal olanı bu ama, ‘mış gibi yapmayan firmalara’ çok ihtiyacımız var. ta!da! ‘mış gibi yapmayan’ bir firma” dedi. Yılmaz şöyle devam etti:

 

SEMBOLİK KALIYORDU

 

“Braille alfabeli ürünleri çıkarırken bizlerin direktiflerini dikkate aldılar. Bugün özel bir gün değil sıradan bir gün, engelliler günü vs değil. ‘Mış gibi yapan firmalar’da bizlere özel olan günlere yetiştirme kaygısı var bu tarz projeleri. Ve yaptıkları da çok sembolik şeyler oluyor. ta!da! belirli ürünlerde değil tüm ürünleri için geçerli kıldı Braille alfabesini ve karekod uygulamasını.

 

HAYAL OLMAKTAN ÇIKTI

 

Bu bizlerin de her ürüne erişebileceğimiz anlamına geliyor. ta!da! sayesinde bir hayal olmaktan çıktı her ürüne erişim isteğimiz. Kör tüketiciler için çok büyük bir adım bu. Ben kör olarak bir tüketiciyim ve her ürüne erişim hakkım var ta!da! bunu sağladı aslında. Olması gereken bu aslında ama, bunu şuana kadar hiçbir firma yapmadığı için ta!da!’ya minnettarız.”

ikili-024.jpg

Engelsiz Erişim Derneği Başkanı Doktor Engin Yılmaz ve ta!da! Pazarlama Direktörü Meral Tek

 

urunler-001.jpg

protokol-008.jpg

alfabe-001.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.