Tabu’yu fene entegre edip alet edavat tasarladılar

Tabu’yu fene entegre edip alet edavat tasarladılar

Gebze Dumlupınar İHO’da fen bilimleri öğretmeni Esra Kalem Çorbacı’nın ülkeye ve dünyaya açtığı eTwinning projesinde yer alan öğrenciler deneyi oyun haline getirdi. Tabu’yu fene entegre edip hayal gücüyle yeni aletler tasarladı

Dünyamızı ve ülkemizi 2020 yılının mart ayından bu yana kasıp kavuran, hayatın eğitim dahil her alanını allak bullak eden Covid-19 süreci beraberinde yeni yaratıcılıkları ve kazanımları da getirdi. Uzaktan eğitim ve iletişim kurmak, işbirliği yapmak ana amaçları üzerine 2005’te Avrupa okulları arasında başlatılan öğrenme programı eTwinning giderek yayılırken bize has yeniliklerde projeye değer kattı.  

 

102-008.jpg

Gebze ilçesi okullarından Gebze Dumlupınar İmam Hatip Ortaokulu’nda Esra öğretmenin projesiyle deneyi oyun haline getirip evde uzaktan eğitim sürecinde bilimle öğrenmeyi tercih eden öğrenciler, harikalar yaratıyor. Fen Bilimleri Öğretmeni Esra Kalem Çorbacı yeni eğitim platformu eTwinning ortamında “Deneyle Oynuyor, Bilimle Öğreniyorum” adlı bir proje geliştirdi ve bunu tüm ülkede dolaşıma sundu.

HAYAL GÜÇLERİYLE ALET TASARLADILAR

 

101-001.jpg

Projenin amacının gelişen teknolojiyle birlikte öğrencilerin Web2 araçlarını fen bilimleri dersinde kullanmaları, bunun yanında fen bilimleri dersini günlük hayata indirgeyerek, evde uzaktan eğitim sürecinde, öğrencilerin dersi eğlenceli bir şekilde çeşitli oyunlar oynayarak öğrenmelerini sağlamak olduğunu kaydeden Çorbacı şöyle devam etti: “Bu projede öğrenciler evde çeşitli deneyler yapmış; tabu, jenga gibi oyunları fen bilimleri dersine entegre etmiş, hayal güçlerini kullanarak alet tasarlamışlardır.

DİĞER ÖĞRETMENLERE DE İLHAM OLSUN

 

103-004.jpg

Projeye desteklerinden ötürü Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan, Dumlupınar İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Yusuf Ziya Yılmaz ve proje destekçisi öğretmen arkadaşı Şule Kılıçkaya’ya teşekkür eden Çorbacı, “Bu projenin diğer öğretmenlere de ilham vermesi en büyük beklentimdir. Unutmayın, fen hayattır” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.