Sürücüler Dikkat! Havada 'Cayrokopter' var

Sürücüler Dikkat! Havada 'Cayrokopter' var

Kocaeli Valiliği tarafından, Ramazan Bayramı kapsamında alınan tedbirler doğrultusunda, havadan “Cayrokopter’ ile denetim gerçekleştirildi. Yapılan 2 saatlik denetimlerde,15 sürücüye idari ceza uygulandı.

Vatandaşın huzur ve güven içinde bir bayram geçirebilmesi amacıyla, yurt genelinde olduğu gibi Kocaeli'nde de bir dizi tedbirler alındı. Kocaeli Valiliği tarafından alınan Ramazan bayramı trafik tedbirleri kapsamında,Kocaeli il jandarma Komutanlığı Trafik Jandarması timleri “Cayrokopter’ ile 2 saatli bir denetim gerçekleştirdi.

BAYRAM BOYUNCA DEVAM EDECEK

Kuzey Marmara Otoyolu üzerinde, 15:00- 17:00 saatleri arasında yapışan denetimlerde, çeşitli kural ihlali yapan 15 sürücü tespit edilere haklarında idari para cezası uygulandı. Öte yandan Bayram tatili süresince Kuzey Marmara Otoyolu üzerinde yoğunlaştırılmış olarak sabit / seyir ve havadan trafik denetimlerinin devam edeceği belirtildi.

ÇAYROKOPTER NEDİR?

Cayrokopter veya otojir, döner kanatlı ve pervaneli bir hava taşıtıdır. İleri hareket için bir pervanesi ve dikey hareket için motorsuz ve serbest dönen bir rotoru bulunur. Helikopterin atalarından olan cayrokopterler II. Dünya Savaşı'ndan sonra yerini ağırlıklı olarak daha verimli olan helikopterlere bırakmış olsa da hâlen eğlence, keşif ve helikopter eğitimi gibi amaçlarla yaygın olarak kullanılır. Cayroplanör ise motoru olmayan bir cayrokopterdir ve süzülmeden önce başka bir hava aracı ile çekilmesi gerekir.

Kaynak:Abbas Çakar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.