Suriyeliler konusunda muhtarlar bilgilendirildi

Suriyeliler konusunda muhtarlar bilgilendirildi

Gebze Kaymakamı Mustafa Güler Başkanlığı’nda Suriyeli mülteciler ile ilgili doğru bilinen yanlışlar konularında muhtarlarımızın bilgilendirilmesi amacıyla toplantı gerçekleştirildi.

Gebze Ticaret Odası Toplantı Salonu’nda önceki gün gerçekleşen toplantıya Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, İl Göç İdaresi Müdürü Mehmet Erkoç, İlçe Emniyet Müdürü Adil Uğur Bilgi, İlçe Jandarma Komutanı Muharrem Poyrazoğlu, İlçe Göç Çalışma Grup Başkanı Egemen Demir ve mahalle muhtarları katıldı. Gerçekleşen toplantıda bir konuşma yapan Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Bir süre önce mahalle toplantılarımızı yapmaya başlamıştık.  Mahallelerimizde bir araya gelememiştik bundan sonra belirli aralıklar ile öncelikli konularımızı belirleyerek toplanacağız.

 

“ÇÖZÜME KAVUŞTURACAĞIZ”

Kısa vadede çözeceğimiz sorunlar olduğu gibi bazıları da yatırım programına alınarak uzun vadede çözeceğimiz sorunlar olabilir. Şimdi sırası ile il göç idaresi müdürümüz, ilçe jandarma komutanımız, ilçe emniyet müdürümüz bilgilendirme konuşmaları yapacaklar. Muhtarlarımızın toplantıda dile getirdikleri sorunları yetkililer not alacak, çözüme kavuşturulması için ilgili kurum ve kuruluşlara gönderip takibini yaparak sonucundan yazılı olarak muhtarlarımıza bilgilendirme yapılacaktır. Gebze’miz huzurlu bir kent, huzurlu bir şehir. Kamu kurum ve kuruluşlar arasında gayet güzel bir uyum var. Kaymakamlığımız, belediyemiz ve diğer kamu kuruluşlarımız vatandaşlarımızın istek, ihtiyaç ve taleplerini yerine getirmek için canla başla çalışıyorlar.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

Muhtarlarımız mahallelerde devletimizin temsilcisidir. Vatandaşlarımızın sizlere ilettiği şikâyetler sizler tarafından diğer kurumlara iletiliyor. Sizler kamunun yükünü büyük ölçüde alıyorsunuz. Hizmetleriniz için teşekkür ederim. Muhtarlık müessesesi Türk toplumunda yüzyılı aşkın süredir gayet güzel işleyen, faydalı ve vazgeçilemeyecek bir müessesedir. Sizler, devlet ve vatandaş arasında köprü olmak, belediye ile vatandaş arasında köprü olmak, mahallemizin eksiklerini, sıkıntılarını iletmek, çözüm bulmak, vatandaşlarımızı refah seviyesini arttırmak için çalışıyorsunuz” dedi.

 

ŞİKÂYETLERİNİ DİLE GETİRDİLER

Kurum amirleri kendi hizmet alanlarıyla ilgili yaptığı çalışmalar hakkında bilgilendirme yapmasının ardından muhtarlarımızın taleplerini dinleyen Kaymakam Güler, muhtarların sorularını tek tek cevaplandırdı. Toplantıda vatandaş ve kamu kurumları ile köprü görevi gören muhtarların, kamu hizmetlerini etkin, verimli, güvenli ve sürdürülebilir bir şekilde sunması ve sorunları en kısa sürede yetkili kurumlara iletmesi amaçlanmıştır. Konuşmaların ardından, muhtarlar söz alarak sorunlarını, ihtiyaç ve şikâyetlerini dile getirdiler.

 

manset-2-042.jpeg

 

Haber: Hanifi SURUN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.