Suriye’de camiye saldırı!

Suriye’de camiye saldırı!

Suriye’de camiye saldırı! Çok sayıda ölü varSuriye'de Halep'e bağlı el cina köyünde bulunan bir camiye yönelik hava saldırısında çoğu sivil...

Suriye’de camiye saldırı! Çok sayıda ölü var

Suriye'de Halep'e bağlı el cina köyünde bulunan bir camiye yönelik hava saldırısında çoğu sivil en az 42 kişi hayatını kaybetti. Camiyi ABD uçaklarının vurduğu öne sürülüyor.

Bölgede Rusya ve Suriye uçakları operasyon düzenleniyor, ayrıca ABD uçakları da radikal dincileri hedef alıyor.

Bağımsız olarak ABD uçakları, Suriye’nin kuzeyinde toplantı halindeki El Kaide militanlarını vurdu. Ancak ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (Centcom), hava saldırısı sonucu herhangi bir sivil kayıptan bahsetmedi.

AFP’nin haberine göre; Sözcü Albay John J. Thomas, “Biz camiyi hedef almadık, fakat hedef aldığımız bina, hâlâ sağlam olan bir camiye 15 metre mesafedeydi” dedi.

Centcom’dan yapılan açıklamada, ABD uçaklarının İdlib’de hava saldırısı düzenlediği belirtilmişti.

Centcom Sözcüsü Thomas, en az 42 kişinn öldüğü cami saldırısına ilişkin araştırma başlatacaklarını da sözlerine ekledi.

ŞAM SALDIRISINDAN BİR GÜN SONRA

Sahadan bilgi akışı sağlayan Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, caminin akşam namazı için gelenlerle dolu olduğunu ifade etti.

Gözlemevi Sözcüsü Rami Abdülrahman, en az 100 kişinin yaralandığını ve enkaz altında kalanlar olduğunu ifade etti.

Halep’in 30 kilometre batısında bulunan el Cina köyü, muhaliflerin kontrolünde bulunuyor. Bölgede radikal dinci cihatçıların bulunmadığını biliniyor.

Camiye yönelik bombalı saldırı, başkent Şam’da adalet sarayında yönelik intihar saldırısından sadece bir gün sonra yaşandı. Başkentteki saldırıda 31 kişi hayatını kaybetmişti.

Suriye’de içsavaşın patlak vermesinden bu yana geçen 6 yıllık süreçte 320 bini aşkın sivil hayatını kaybetti, 11 milyon kişi yerinden edildi.

"KAYNAK : SÖZCÜ"


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.