‘Suriye’ ye emperyalist müdahaleye hayır’

‘Suriye’ ye emperyalist müdahaleye hayır’

 EMEK Partisi Gebze İlçe Örgütü tarafında yapılan yazılı basın açıklamasında, Suriye’ye silahlı müdahale yapılmasına karşı oldukları ve...

 

EMEK Partisi Gebze İlçe Örgütü tarafında yapılan yazılı basın açıklamasında, Suriye’ye silahlı müdahale yapılmasına karşı oldukları ve 1 Eylül günü başta İstanbul olmak üzere Türkiye’nin pek çok kentinde barış yürüyüşleri ve mitingleri yapılacağı belirtildi.

 

 

ABD ve İngiltere’nin başını çektiği emperyalist güçlerin Suriye’ye karşı silah kullanma kararı AKP Hükümeti’ni çok sevindirdiği ifade edilen açıklamada, “AKP, silah kullanmanın bir Suriye işgaline evirileceğini düşünüyor. Böyle bir işgal için oluşacak koalisyona katılacaklarını Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu hemen tereddütsüz açıkladı. Oysa Türkiye’de yabancı ülkelere asker gönderme, savaşa girme gibi konularda TBMM karar veriyor. AKP Hükümeti, Ortadoğu ayaklanmaları başlamadan önce bölgedeki ülkelerle ticari ilişkilerini geliştirme ve ekonomik ve silahlı güçlerinin durumu nedeniyle de emperyalistlerin taşeronluğunu yaparak bölgede siyasi gücünü arttırma stratejisi izliyordu” denildi. 

AKP HÜKÜMETİ HAMİLİĞİNE SOYUNDU

AKP Hükümetinin Ortadoğu’da İslam-Sünni iktidarlar ve partilerin hamiliğine soyunduğu belirtilen açıklamada, “Arap ayaklanmalarından önce Beşşar Esad ile iyi ilişkiler geliştiren, Suriye ile Türkiye arasındaki vize uygulamasını kaldıran, ortak Bakanlar Kurulu toplantısı yapan ve ticaret hacmini hızla büyüten Erdoğan, 2011’den sonra ve Suriye’de de El Kaide ve El Nursa çetelerinin silahlı mücadele başlatmasından sonra, birden Esad’a sırtını döndü ve şeriatçı teröristlerin bölgede Katar ve Suudi Arabistan ile birlikte en büyük destekçisi oldu. Katar ve Suudi Arabistan şeriatçı çetelere maddi yardımda bulunurken, AKP Hükümeti bu terörist örgütlerin Türkiye’de karargâh kurması, Türkiye sınırından Suriye’ye askeri saldırılarda bulunmasına izin verdi” diye ifade edildi. 

TÜRKİYE’DE BARIŞ, ORTADOĞU’DA BARIŞ

TBMM’deki partiler (AKP hariç) Suriye’ye silahlı müdahaleye ve Türkiye’nin bu müdahaleye katılmasına karşı çıkıldığı belirtilerek, “Meclis dışındaki partilerin hemen, hemen tamamı da silahlı müdahale ve işgale karşı. AKP Hükümeti, olası bir silahlı müdahale durumu için TBMM’yi devre dışı bırakmaya ya da etkisiz bırakmaya hazırlanıyor. Bunun için bazı provokasyonlar gündeme gelebilir. Daha önce de, Suriye tarafından Türkiye sınırına havan topu atılması, bir ilçede bombalı araba ile 53 Türkiyeli sivilin öldürülmesi ve sınır ötesinden sıkılan mermilerle çok sayıda sivilin yaralanması, bazılarının ölmesi gündeme gelmişti. Partimiz, bütün barış ve demokrasi güçlerini; Suriye’ye emperyalist müdahaleyi önlemek ve Ortadoğu’da savaşa karşı, birlikte mücadeleye çağırır” diye belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.