Sürdürülebilir sosyalizm için  halkın yaşamına dokunmalı

Sürdürülebilir sosyalizm için halkın yaşamına dokunmalı

-TKP… niye çok parçalı? Ayrıştırmayı gerekecek kadar nüans farklılıkları var mı?

- Bunun elbette çeşitli nedenleri var. Ama en temel neden düzen ve de devamını sağlayan siyasi organizasyonlarla mücadele anlayışı ve sınıf mücadelesi anlayışındaki yöntem farklılıkları. Bir de, az gibi görünse de kariyer hastalıkları.

 -Sosyalist sol… Hopa, Ovacık, Geçit gibi irili ufaklı tek tük yerlerde edindiği belediyelerde sürekliliği niye sağlayamıyor ? Tek sebep sistemin de türlü hamlelerle, kaynak kısıtlamaları gibi, önüne geçme çabaları mı ?

 -Sürekliliği sağlayabilmek için halkın yaşamına dokunabilecek işler çıkartmak gerekir. Yine halkın tabiriyle söylemek gerekirse, iyi günde de kötü günde de yanlarında olup, onları bir biçimiyle yeniden üretime yönlendirip ve kendilerine yetecek hale geldiklerini inandırmak gerekir. 

 Ovacık’a gittiniz. Aynı başkan Tunceli’de. Gözlemliyorsundur. Tespitleriniz nedir? Artısı, eksisi nedir?

 

-        Ovacık'a 3-4 kez gittim. Ve şimdi Tunceli Belediye Başkanı olan dostum, yoldaşım Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yöredeki yaptıklarını analiz etme şansı buldum. Aslında yaptığı şey çok basit. Kamu gücünü kullanmaya başlayınca kamunun olanaklarını halka açmak ve onları üretip kendi ekonomilerini canlandıran noktaya getirici organizasyonları başarılı biçimde sürdürmek. Ve tabi ki bunu projeye inanarak emek veren geniş bir ekiple yapıyor olmak en büyük avantajı. Bu açıdan artıları her geçen gün çoğalıyor. 

 

-        Eksisine gelince...Toplumsallaşma sıkıntısı çeken sol ve sosyalist bir partinin belediye başkanı olması dolayısıyla kıt olanaklarla iş üretmeye çalışmak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.