Suphi Yıldırım'dan acil önlem çağrısı

Suphi Yıldırım'dan acil önlem çağrısı

Karantina sınıflarının her geçen gün çoğaldığını söyleyen Eğitim-Sen Kocaeli Şube Başkanı Suphi Yıldırım, acil olarak daha sıkı önlemlerin alınmasını istedi.

Pandemi nedeniyle 1,5 yıl uzaktan eğitim ile devam eden okullarda 6 Eylül’de yüz yüze eğitime geçildi. Yüz yüze eğitime geçilmesi ile birlikte okullarda vaka sayıları ile ilgili sendikalar da açıklamalarına başladı. Yüz yüze eğitimin devam etmesinden yana olan Eğitim-Sen Kocaeli Şube Başkanı Suphi Yıldırım, okullarda önlemlerin yeterli olmadığını belirterek derhal daha sıkı önlemlerin alınıp eğitim ve öğretime devam edilmesini istedi. Okul ve sınıflarda yeteri kadar önlemlerin alınmadığını söyleyen Yıldırım, “Okullarda yeterli önlemler ne yazık ki yok. Sınıf mevcutları 40’ın üzerinde olan okullarımız var. Eğitimde seyreltme yapmak gerekiyor. Aksi halde vaka sayıları her geçen gün artacaktır. Okullarda temizlik, sınıf mevcutları, ders saatlerinin yeniden düzenlemesi ile ilgili ciddi önlemler alınması lazım. Aynı zamanda okullarda uzaktan gelen öğrencilerin beslenmesi ile ilgili sorunların da çözülmesi gerekiyor” dedi.

 

 

okullar-(2)++0203.jpg

 

 

49 SINIFI TESPİT ETTİLER

Eğitim-Sen Kocaeli Şubesi tarafından okullarda karantinaya alınan sınıflarda tespit edilenlerin sayısı 49’a yükseldi. Öğretmen ve öğrencilerin pozitif olması nedeniyle karantinaya alınan sınıflarda 14 gün süreyle uzaktan eğitim yapılıyor. Körfez, Derince, Karamürsel, İzmit, Gölcük, Başiskele ve Kartepe’de yapılan tespitlerde sayının 49 olduğunu, diğer ilçelerde düşünüldüğünde bu sayının 100’ün üzerinde olduğunu söyleyen sendika, acil daha sıkı önlemler talep etti.

 

Haber: Ahmet Zeki AYAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.