“Şüphe olmasın, Kocaeli’yi alırız”

“Şüphe olmasın, Kocaeli’yi alırız”

 Gebze Balkan Türkleri Kültür ve Eayanışma Derneğini ziyaret eden CHP Milletvekili Ensar Öğüt, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı ile...

 

Gebze Balkan Türkleri Kültür ve Eayanışma Derneğini ziyaret eden CHP Milletvekili Ensar Öğüt, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı ile ilgili soru yağmuruna tutuldu. 

Balkan Türkleri Derneğinde, Dernek Başkanı İsmail Yılmaz, Gebze Dernekler Birliği Başkanı Mustafa Rençber,  Artvinliler Dernek başkanı Osman Alkan ve Yöneticiler tarafından karşılanan Ensar Öğüt, iddialı açıklamalarda bulundu. 

 

PARTİM İSTERSE, YOLLARA DÜŞERİM

 

Öğüt, aday olup olmayacağı ile sorulara şöyle yanıtladı: “ Her yerde aynı şeyi söylüyorum. Ben milletvekilli görevi yapıyorum. Mutlaka, aday olmam gerekmiyor. Bu nedenle benim aday olmam bazı koşullara bağlıdır. İl, ilçe örgütlerimiz, milletvekillerimiz ve Genel merkezimizin bana ihtiyaç duyması ve görev vermesi gerekir. Ayrıca, Kocaeli halkının benim bu görevde görmek isteyip istemesine bağlıdır. Partim, kamuoyu yoklaması yapar ve bana görev düştüğüne karar verirse, düşeriz yollara” dedi. Öğüt, Kocaeli’yi köyler dahil her fırsatta karış karış gezdiğini, halkı dinlediğini, memnuniyetsizliğin oldukça çok olduğunu, AKP kadrolarının tıkandığını, ufuk daralması yaşadıklarını, sorumluluklar altında ezildiğini, bu dönem CHP’nin iyi bir çalışma ile Büyükşehir belediyesini kazanılabileceğini vurguladı.  

 

GÖNÜLLÜ DAYANIŞMA KOMİTELERİ

 

Gazetecilerin, ilçelerde kendisinin adaylığı ile gönüllü komiteler kurulduğuna ilişkin sorularına yanıtlayan Öğüt şunları söyledi: “Benim,  Kocaeli Büyükşehir belediyesinde AKP ile etkili mücadele edeceğimi, iyi projeler üreteceğimi düşünen, AKP’den kurtulmak için bana seçim sürecinde yardımcı olmak amacıyla bu tür gönüllü çalışmalar yapıldığı doğrudur. İnanın bu kendiliğinden oluşan bir dayanışma çalışması. Benimle guruplar halinde görüşmeye geldiklerinde haberim oluyor. ”

 

DERNEKLER İLE BİRLİKTE PROJE ÇALIŞMASI

 

Gebze Dernekler birliği başkanı Mustafa Rençber’de aday olması ve seçimleri kazanması durumunda sivil toplum örgütleri ile ilgili düşüncelerini sordu. Öğüt, projelerin hazırlanmasından uygulanmasına kadar birlikte çalışacaklarını, bugünkü gibi formaliteden değil, yönetime katarak, birlikte çalışacaklarını vurguladı.

Rençber, onlarca derneği temsil eden biri olarak, kendilerini bilgilendirdiği ve samimi açıklamalar yaptığı için Öğüt’e teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.