Şükran Öztürk okeye tavlaya da bekliyor

Şükran Öztürk okeye tavlaya da bekliyor

1999 depremi sonrası torunlara terapi amacıyla annesinin Akbük’teki evine gidip bir süre sonra eşi merhum Enis Öztürk ile yazlık edinen Şükran Öztürk, Gebze’den çok sayıda dostunu ağırlıyor. Ekip dört kişiyi bulunca okey, iki kişi olunca tavlaya kuruluyor

29-deprem-sonrasi-covid-esnasi-toplanma-alani.jpeg

Demedim mi Didim Diye    

Aktan USLU 

29 – Deprem sonrası Covid esnası toplanma alanı

17 Ağustos 1999 başta depremin merkezi Gölcük olmak üzere çok ağır insan kaybına yol açtığı Adapazarı, Yalova, İzmit, Derince olmak üzere tüm ülkemizin unutmak istediği bir tarih..

Bölge itibariyle Gebze, depremin ana üssü Gölcük’e karadan, (Osmangazi Köprüsü yokken) İzmit Körfezi dolaşılarak gidilince 70 kilometre ancak denizden mesafesi 20-30.

İLGİNÇ GÖÇ HİKAYELERİ

Gölcük kadar olması bile Adapazarı, Yalova kadar sallandığımızı varsaydığımızda insan kaybını Darıca haricinde yaşamamamız tesellimiz oldu. Ancak gerek o sallantı gerekse çok yakın mesafede, Gebzeliler’in çok büyük kısmının akrabasının, eşinin, dostunun, arkadaşının olduğu ilçelerdeki dram beraberinde kaygıyı, o kaygı da Ege ve Akdeniz dolaylarına göçü getirdi.

Şükran Öztürk ile eşi, Anavatan Partisi Gebze İlçe Kurucu Başkanı merhum Enis Öztürk’ü Gebze’den kopartan 17 Ağustos 1999 depremi, Didim’e sürükleyen etkense Şükran Öztürk’ün annesi merhum Sadife Günal’ın Didim’deki yazlığı olmuş:

MİSAFİRLİK KAÇ GÜN OLUR

“Deprem sonrası kardeşlerimin çocukları, muhtemelen depremin travmatik etkisiyle perperişandı. Didim’e annemin yanına gittik. Çok kısa bir süre sonra da misafirliğin 3-5 günden fazla olmayacağı gerekçesiyle kendimize yer edindik. O süreçte çocuklar sürekli deniz kenarında oynayarak stresten arındı. Gittikten sonra uzun süre Gebze’ye gelemedik. Ancak eşimin aktif siyasetçi olmasından ötürü dönmesi gerekti. Biz pandemi sürecini de Gebze’ye dönmeden Didim’de geçirdik. Didim’in kışları da güzelmiş daha doğrusu burada hiç kış mevsimi olmuyor.”

 

Şükran Öztürk de Didim’in belediyelik olduğu dönemi en az Nilgün Acar kadar mumla arıyor: “Belediyelik döneminde çok rahattık. Şimdi her şey online sistemle de ödenebiliyor ama başta ilaçlama olmak üzere uzak mesafeden yerel yönetim hizmeti almak çok zor.”

Didim, 2019 yılında hayli ses getiren yıkımlara sahne oldu. Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay göreve seçildikten birkaç ay sonra beach kulüplerin yıkımına yönelmiş, işletmecilerin tepkisini çekmişti:

https://l24.im/r1

O yıkımlara Şükran Öztürk de tepkili: Tam 15 adet beach kulüp, plajımızı yıktılar. Yerli yabancı çok sayıda turist çekerdi. Sahil şimdi kupkuru kaldı. Yıkılma gerekçesi de, kalabalık geldi diye halk şikâyetçi olmuş. Halbuki çok güzel işletiyorlardı. –soru üzerine- Şezlong ve servis ücretsiz idi. Öyle Bodrum’da veya bahsettiğiniz üzere, Didim Altınkum’daki emsallerinde olduğu gibi herhangi bir miktarda harcama rakamı dayatması da yoktu.”

Şükran Öztürk’e eşe dosta Didim’i tavsiye edip etmeyeceğini de sorduk: “Bilhassa sağlıklı yaşam konusunda kesinlikle tavsiye ederim. Covid sürecinde, virüse de hiç yakalanmadık. Huzurluyuz.

Fiyatlara gelince, her şey gayet uygun.

Semt pazarlarında; son derece uygun fiyatla ve organik şekilde köy ürünleri tüketiyoruz.”

sukran-ozturk.jpg 

2017 yılındaki Tayland gezisinde

zennure-ile.jpg

eniştesi Hulki Acar’ın kız kardeşi Zennure Çıralı ile.

kardesler-jpg.jpeg 

İKİ MİMAR ANNESİ: Şükran Öztürk’ün biri geniş kesimlerce tanınan, meslekleri mimarlık olan iki oğlu var. Bir dönem Mimarlar Odası Gebze Temsilciliği ve İYİ Parti Gebze İlçe Başkanlığı da yapan Özhan Öztürk ve Tuzla Birlik OSB Bölge Müdürlüğü’nde teknik müdür olarak görev yapan Özkan Akın Öztürk.

kare-jpg.jpeg

OKEYE DE BEKLERİZ: Didim’de bir süreliğine yer edinen Gebze Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Saide Arslan Çalışkan, yine Didim’de yazlığı olan Gebzeliler’den CHP Gebze İlçe eski Başkanlarından Özkan Koçak’ın eşi Gül Koçak, abla kardeş Nilgün Acar ve Şükran Öztürk ile bir akşamüstü sohbetinde. Nilgün Acar’dan edinilen bilgiye göre dörtlü, okey masası da kurmuş.

uclu-021.jpg

Bir dönem CHP Gebze Kadın Kolları yönetiminde de yer edinen Birsen Arazlı ve Gebze eşrafından Ayten Çelikel; Şükran Öztürk ile. Yer Bodrum, Palmire Villaları.

**

 

Eskihisar’daki terasımı çok özledim

 

Öztürk’ün Gebze’ye selamı da var: “Kardeşimin çocukları Aylin – Güçlü Aydoğdu çiftine selam ederim. Onların da Didim’de evleri var.

Gözde – Baran Atıl çiftine de selam. Onların da Didim’de evi vardı, sattı.

Oğlum Özhan biliyorsunuz, İYİ Parti’de aktif siyasetçi. O da yerini, sık kullanamadıkları gerekçesiyle sattı. Eşi Özlem, gelinim olur. Geçen yaz kovid sürecinde gelin kaynana bir araya geldik burada. İki seneye yakındır burada. Torunum Derin Lena Öztürk de uzaktan eğitimini buradan gördü. Çok güzel bir yaz ve günler geçirdik.

Gebze’de en çok Eskihisar’ı ve denize nazır yazlık terasımı özledim.”

 

 

SELAMI VAR: Şükran Öztürk’ün Gebze’ye selam yolladıkları arasında

buyuk-aile-21-001.jpg

Aylin – Güçlü Aydoğdu  çifti ile birlikte

buyuk-aile.jpg

Gözde – Baran Atıl çifti de yer aldı. arasında Aylin – Güçlü Aydoğdu’nun, “Biz büyük bir aileyiz” diye paylaştığı bu karede; Hulusi Alkan, Şükran Öztürk, İkbal Alkan, Derin Rena Öztürk, Müberra Eser Elgin, Nilgün – Hulki Acar ve kızları Ece Duygu Acar, Özlem – Özkan Akın Öztürk de yer aldı. Şükran Öztürk, Akbük’te çekilen bu fotoda Gebze’de olan herkese selam yolladı.

*-*

Akbük’te tüm canları

Gülşen Özay doyuruyor

 

gulsen-alev-ozay.jpg

 

Sözlerine ilaveten Akbük’te çok güzel dostluklar edindiğini kaydeden Şükran Öztürk onlardan birine ayrı parantez açtırdı: “Hayvansever arkadaşım Gülşen Özay, Akbük’ün bütün kedilerini köpeklerini doyurur. Ayda iki çuval yem kediler için, bir çuval yem de köpekler için alır. Eskiden köpekler içinde iki çuval alırdı ama topladılar mı ne, köpek sayısı çok azaldı Akbük’te. Gülşen gibi çok hayvansever arkadaşım var. Hepsi çok güzel insanlar.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.