Suda boğulma olaylarının önlenmesi için toplanıldı

Suda boğulma olaylarının önlenmesi için toplanıldı

Kaymakam Mustafa Güler başkanlığında “Suda Boğulma Olaylarının Önlenmesine Yönelik Alınacak Tedbirler” ile ilgili toplantı yapıldı.

Kaymakamlık makamında gerçekleştirilen toplantıya Kaymakam Mustafa Güler’in yanı sıra Gebze Belediye Başkan Yardımcısı Sedat Çelik, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Erdal Aydınlık, İlçe Jandarma Komutan V. Teğmen Özgür Yasan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yılmaz Oğur, İlçe Sağlık Müdür V. Uzm. Dr. Rukiye Çobanoğlu, İlçe Gençlik Merkezi Müdürü Köksal Turan katıldı. Özellikle yaz mevsiminde serinlemek veya yüzmek amacıyla baraj, gölet ve sulama kanalları vb. yerlerde suya girilmesi veya belirlenen kurallara ve ikazlara uyulmadan yasak ve tehlikeli bölgelerde denize girilmesi nedeniyle suda boğulma olaylarının yaşandığı görülmektedir.  Bu kapsamda Kocaeli Valiliği 5442 Sayılı İller İdaresi Kanunu'nun 9'uncu maddesinin (C) fıkrası ile 11'inci maddesinin (C) fıkrası uyarınca; toplumun sağlık esenliği, kişilerin can ve mal güvenliğinin korunması, vatandaşımızın tatil, spor ya da dinlenme amacıyla sağlıklı ve güvenli koşullarda yüzme ihtiyacının temini amacıyla bazı önlemlerin alınması kararlaştırıldı.

 

KOMİSYON OLUŞTURULDU
Vatandaşın can ve mal emniyetinin korunması ve istenmeyen olayların önlenmesi hususunda Kaymakamlık makamında düzenlenen toplantıda Suda Boğulma Olaylarını Önleme İlçe Komisyonu oluşturuldu. Komisyon; Her Yıl Mart ayı sonuna kadar sağlık, güvenlik ve sosyal donatılar acısından yeterli görülen, can ve mal güvenliği riski taşımayan deniz, göl, gölet vb. yüzülebilir yerlerin "yüzme alanı" olarak belirlenmesi, kamuoyuna duyurulması, suda boğulma olaylarının önlenmesi amacıyla İlçe düzeyinde alınacak tedbirleri belirlemek ve bu tedbirlerin uygulanmasını denetlemekle görevli olup; ayrıca suya veya denize girilmesi can ve mal güvenliği açısından tehlike arz eden bölgeleri belirlemek, bu bölgelerde gerekli uyarı levhalarının konulması sağlamakla görevli olacak.

 

“SUDA BOĞULMA VAKALARI YAŞANMAKTA”

Toplantıda konuşan Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, “Yaz mevsiminin başlamasıyla birlikte serinlemek, balık tutmak veya piknik yapmak amacıyla kontrolsüz alanlarda denize, iç sulardaki derelere, sulama kanallarına, göl ve göletlere, girilmesine veya ilgililer tarafından hava koşullarına bağlı konulan yasaklara uyulmamasından birçok yerde suda boğulma vakaları yaşanmaktadır. Suda boğulma olaylarının önüne geçmek için kurumlarımızla birlikte alacağımız önlemleri ve tedbirleri belirlemek amacıyla bugün toplantımızı gerçekleştirdik. Suda boğulma olaylarının önlenmesi için vatandaşlarımızın alınan bu kararları dikkate almalarının gerekliliğini çok önemsiyoruz” dedi. Daha sonra toplantıda suda boğulma olaylarının hiç yaşanmaması veya en aza indirilmesi amacıyla alınacak tedbirler görüşüldü. Toplantıya katılan kurum yöneticileri suda boğulma olaylarının önlenmesi noktasında alınması gereken tedbirler ve yapılması gereken çalışmalar konusunda görüş, öneri ve taleplerini dile getirdiler.

 

Haber: Ahmet Zeki AYAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.