Sporcuya tesis balıkçıya  barınak halka sağlık ocağı

Sporcuya tesis balıkçıya barınak halka sağlık ocağı

Darıca 2021’de üç farklı alanda üç tesise kavuşacak. Nene Hatun’a spor tesisi Spor Toto ve Büyükşehir işbirliğinde, balıkçı barınağı bakanlıkça yapılacak. Kazım Karabekir’e sağlık ocağının arsası belediye, binası hayırseverden

Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, 2020 yılının son meclis toplantısında ilçe için iç önemli tesisin müjdesini verdi.   Nene Hatun Mahallesi’ndeki amatör spor tesisleri için çalışmaları olduğunu Spor Bakanlığı ve Spor Toto Genel Müdürlüğü ile protokol imzaladıklarını kaydeden Bıyık şunları söyledi:

 

“Mevcut tesislerde; duşların ve soyunma odalarının olduğu bölgedeki yere yaklaşık 1000 metrekare büyüklüğünde iki katlı bina yapacağız. Bütün amatör spor kulüplerine odalar tahsis edeceğiz. İçerisinde soyunma odaları, misafir takım odaları yer alacak. Hakem odaları tamamen federasyon kriterlerine uygun şekilde tasarlanacak. Amatör spor kulüplerinin başkanlarıyla da görüşmek suretiyle hazırladığımız projeyi Spor Toto işbirliğiyle, belediye ortaklığında yapacağız.

SAHA TASARIMI BÜYÜKŞEHİR’DEN

Sahanın olduğu bölgenin çimleri, ışıklandırmasını, oradaki toprak zeminin üst yapısını ve tribünlerin tamamı için de Büyükşehir Belediye başkanımız Tahir Büyükakın talimatlarını verdi. Ekip onunla ilgili bir çalışma yapıyor. En kısa zamanda Darıcamız’a yakışır, son derece modern, daha doğrusu gençlerimize yakışır güzel bir amatör spor tesisini kazandıracağız.”

ÇEVRE BAKANLIĞI ONAYLAYINCA

Balıkçı barınağı ile ilgili olarak Ulaştırma Bakanlığı ile görüşmelerde bulunduklarını belirten Başkan Bıyık, “Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü’ne ilgili yazı gitti. Büyük bir ihtimalle Ulaştırma Bakanlığı ile işimiz bitti. Bir aya kadar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı onayladığı an şu anki hali proje ve planlara işlenmiş haliyle, resmiyete kavuşmuş olacak.

YAPIM İHALESİ SONRASI

Hemen ardından biz ivedi bir şekilde burayı kullanılabilir şekle getireceğiz. Yüzer iskele ile birlikte dübeli vesaireyi sağlayacağımız bir yapım ihalesini gerçekleştirip en kısa zamanda Darıca Halkımızın hizmetine sunacağız. Balıkçı barınağı diye tabir ettiğimiz alanı inşallah yakın zamanda milletimizin hizmetine alacağız.”

KABA İHALESİ YAPILDI

Kazım Karabekir Mahallesi’nde, Sancaktepe’nin alt tarafında Sokullu Caddesi’nde daha önce planlara sağlık alanı olarak işlenen yerde 1 milyon 100 bin lira tutarlı kaba ihalenin Darıca Belediyesi tarafından gerçekleştirildiğini anlatan Başkan Bıyık şöyle devam etti:

BİNASI HAYIRSEVERDEN

 

hayirsever.jpg

 

Muzaffer Bıyık, hayırsever Rüstem Metin Yurttaş ile 11 Eylül’de protokol imzalamıştı.

 “Sağlık ocağı yaklaşık 550 metrekare büyüklüğünde olacak. Kültür merkezi karşısında, o bölgedeki insanlara kullandıracağımız bir bina. Biz sadece kabasını yapacağız. Diğer kısmını hayırsevere, Rüstem Metin Yurttaş’a  vereceğiz. Hayırseverde buraya 2 milyon 500 bin liraya yakın bir bütçe ayırdı. Sağlık ocağı yapmak istiyor. Bizde sağlık ocağı yapmak istiyorduk. Sağlık ocağına hayırseverin ismini vereceğiz. Burada bizim 1 milyon TL civarında paramız gitti ama Kazım Karabekir de güzel bir tesise kavuşmuş olacak.”

BİRİ DESE, GÜLERDİK

Muzaffer Bıyık, bitmek üzere olan 2020 ve önümüzdeki yıla dairse şu değerlendirmede bulundu:  “Hepimiz için çok zor bir yıl geçti. Belediyecilik anlamında da zor bir yıl geçti. Belediyeciliğin farklı bir segmente doğru döndüğünü gördük. Bizim işimiz tabi ki asfalt yapmak yol yapmak sosyal belediyecilik yapmak ama biri bana dese ki, ‘Belediye maske dağıtacak’ gülerdik, maskenin ne olduğunu bilmezdik. Dezenfektan alacağız. Şu olacak, bu olacak. Her şeyi yaşadık. Garip bir yıl oldu. İnşallah 2021 çok daha güzel olur. Dünyamız, ülkemiz için güzel; hepimiz için iyi olur.

2021’E GÜÇLÜ GİRİYORUZ

Mali anlamda çok daha güçlü, rahat, borç yapılanması ve faiz yükünü üzerinden kaldıracak bir sürece doğru gidiyoruz. Yapılandırma da çıktı. Malum daha önce arsa satışıyla ilgili işlemlerimizi de koyduk. SGK yapılanmasını koyduğumuzda, piyasa borçlarını da bitirme noktasına geldik. 2021’de daha rahat, daha reel vatandaşında sokağını, caddesini daha çok aydınlatacağımız güzel günler inşallah bizi bekliyor.”

2020’Yİ SAĞ SALİM

ATLATANA BİR ŞEY OLMAZ

 

Bıyık bu yıla dair değerlendirmesinde sosyal medyada yer alan bir espriden alıntı yaparak, “2020’yi sağ salim atlatana bir şey olmaz” dedi. Öte yandan yılın son toplantısında beş eksikle toplandı. AKP’den Osman Demir, Melikşah Tosun ve Cafer Teyyar Demirtaş, CHP’den Rahime Turgut ve MHP’den Fikret Ağbaba mazeret bildirince izinli sayıldı. (Haber Merkezi)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.