Spor Engel Tanımadı

Spor Engel Tanımadı

Çayırova Belediyesi ve Türkiye Beyaz Ay Derneği Çayırova Şubesi tarafından, Çayırova Serçe Spor Tesislerinde gerçekleştirilen turnuvada spor engel tanımadı. 22...

Çayırova Belediyesi ve Türkiye Beyaz Ay Derneği Çayırova Şubesi tarafından, Çayırova Serçe Spor Tesislerinde gerçekleştirilen turnuvada spor engel tanımadı.

 

22 Aralık Pazar günü Çayırova Serçe Spor Tesislerinde Çayırova Belediyesi ve Türkiye Beyaz Ay Derneği Çayırova Şubesi tarafından, bireysel farklılığı olan vatandaşlar için önemli bir organizasyon gerçekleştirildi. Spor Engel Tanımaz Futbol Turnuvası adı altında gerçekleştirilen organizasyonda bireysel farklılığı olan vatandaşların imkan tanındığı zaman neleri başarabildiği en güzel şekilde sergilenmiş oldu.

Programın açılış konuşmasını yapan Çayırova Belediye Başkanı Ziyaettin Akbaş  “Bireysel farklılığı olan vatandaşlarımızın bu tür etkinlikler içerisinde olmasını görmek bizleri çok mutlu ediyor. Onların yaşamlarını kolaylaştıracak herhangi bir uğraşın içinde olmak bizleri ziyadesi ile memnun ediyor” şeklinde konuştu.

Programa katılan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu düzenlenen bu tür programların önemine vurgu yaparak insanoğlunun gönlünde ve kalbide engel olmadığı sürece her engeli aşacağını ve sosyal hayat içerisinde bizlerden hiçbir farklılıkları olmadığını ifade etti. TBMM. Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Kocaeli Milletvekili Fikri Işık yaptığı selamlamam konuşmasında engellerin yaşanmadığı bir dünya için farkındalık yaratacak programlar düzenleyen Çayırova Belediye Başkanı Ziyaettin Akbaş ve bu programı düzenlenmesinde emeği geçen Türkiye Beyaz Ay Derneği Çayırova Şubesine teşekkür etti. Hükümet olarak tüm Türkiye’de engelleri ortadan kaldıracak çalışmalar yapıldığını ifade eden Işık, artık ülkemizde hiçbir vatandaşımız benim evimde engelli var diye utanmıyor dedi.

Çayırova Serçe Spor Tesislerinde yapılan turnuvaya Başkent Görme Engelliler Futbol Kulübü, Kırıkkale Görme Engelliler Futbol Kulübü, İstanbul Altı nokta Görme Engelliler Futbol Kulübü, Türkiye Beyaz Ay Derneği Görme Engelliler Futbol Takımı, Kocaelispor 19 Yaş Futbol Takımı, Gebzespor 19 Yaş Futbol Takımı, Darıca Gençlerbirliği 19 Yaş Futbol Takımı, Çayırovaspor 19 Yaş Futbol Takımı katıldı. Dostluk ve kardeşlik duyguları ile başlayan maçlar tatlı çekişmeler yaşandı. 10’ar dakikalık oynanan maçlarda, takımlar arasındaki centilmenlik davranışları herkese örnek oldu. Eğlenceli dakikaların yaşandığı turnuva da derecelendirilme yapılmazken tüm katılımcı kulüplere ilçe protokolü tarafından kupa ve madalyalar verildi.

Programa TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Kocaeli Milletvekili Fikri Işık, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Çayırova Kaymakamı Turgut Çelenkoğlu, Çayırova Belediye Başkanı Ziyaettin Akbaş, Türkiye Beyaz Ay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva, Çayırova Belediye Başkan Yardımcısı Nizamettin Günay, Çayırova Emniyet Müdürü Osman Gül, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Çetin Malkoç, Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkan Yardımcısı Orhan Tanrı Kulu ve vatandaşlar katıldı.

 

 

22 Aralık Pazar günü Çayırova Serçe Spor Tesislerinde Çayırova Belediyesi ve Türkiye Beyaz Ay Derneği Çayırova Şubesi tarafından yapılacak Spor Engel Tanımaz Futbol Turnuvası’nın bireysel farklılığı olan vatandaşlar için önemli bir aktivite olduğunu kaydeden başkan Akbaş, bu tür etkinliklerin devam edeceğini belirtti. Sporun engel tanımadığını ve Çayırova’da engellerin kalktığını işaret eden Belediye Başkanı Ziyaettin Akbaş, turnuvaya katılacak tüm takımlara başarı dileklerini sundu. Çayırova’da engelleri sevgi ile kaldırdıklarını söyleyen Akbaş, bireysel farklılığı olan vatandaşlar için her zaman yeni programlara imza atacaklarını belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.