Spontane tepkide istifa ve  emek platformu çağrısı

Spontane tepkide istifa ve emek platformu çağrısı

Eğitim-İş Kocaeli 2 No’lu Şube’nin insanca yaşanacak ücret ve vergide adalet basın açıklamasında Bülent Metin, yüzde 25 memur zammını ayakta alkışlayan Memur-Sen genel başkanını istifaya çağırıp ülke geneli tek çatılı Emek Platformu çağrısında bulundu

Eğitim-İş Sendikası Kocaeli 2 No’lu Şube Başkanı Bülent Metin, sendikanın 2023’teki ilk sokak eyleminde bir istifa, bir birliktelik çağrısı yaptı.

Başkan Metin, “İnsanca yaşanacak ücret, vergide adalet istiyoruz” başlıklı, Türkiye genelinde yapılan basın açıklamasının Gebze’deki ayağında genel merkez tarafından açıklanan metnin dışında iki konuya spontane değindi.

 

ERDOĞAN, “MÜJDE” DEYİNCE

BAKANLARLA AYAKTA ALKIŞLADI

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın memura ve emekliye yüzde 25 zammını diğer AKP’li Bakanlar gibi “Müjde bu” dendiği için “Müjde” olarak kabullenen ve ayakta alkışlayan, Memur-Sen Konfederasyonu ve Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ayakta alkışlamıştı. Başkan Metin, TÜİK tarafından yüzde 25 olarak açıklanan enflasyon oranının zam beklentisinde olan tüm devlet memurlarını hayal kırıklığına uğrattığını belirtip, “Yüzde 25 zam oranını da ayakta alkışlayan Memur-Sen Genel Başkanı, görevinden istifa etmelidir. ‘Ben sendikacıyım’ diye ortalıkta gezmesin. Devlet memurlarının, 13 milyon emeklinin hakkını omuzlarında taşıyor. O zam oranını ayakta alkışlayan başkanı kamuya havale ediyorum” dedi.

 

GEBZE SENDİKALAR BİRLİĞİ’Nİ ÖRNEK GÖSTERDİ

Sözlerinin devamında Eğitim-İş Kocaeli 2 No’lu Şube’nin de bileşenleri arasında yer aldığı, kuruluşu 1990 Bahar Eylemleri’ne dayanan Gebze Sendikalar Birliği’nin yerel ölçekte emek hareketini tek çatıda birleştiren ve sürdürülür hale gelen yapısına atıfta bulunan Bülent Metin benzeri bir yapılanmanın Türkiye modelinin çağrısını yaptı. Bu çağrıyı bir emek kenti olan Gebze’den yapmanın önemine dikkat çeken Metin gelinen aşamada memur, işçi, emekli fark etmeksizin tüm sendikalar ve sendikaların çatı örgütü konfederasyonların; meslek odaları ve örgütlerinin de bir araya geleceği bir Türkiye Emek Platformu’nun kurulması gerektiğini söyledi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.