SP’li Türel, “Mutfakta yangın var”

SP’li Türel, “Mutfakta yangın var”

Saadet Partisi Gebze İlçe Başkanı Mustafa Türel, Birleşik Kamu İş Konfederasyonun araştırmasına göre gıda fiyatlarındaki bu artış ‘Mutfakta yangın var’ dedirtti.

Saadet Partisi Gebze İlçe Başkanı Mustafa Türel,  haftalık yönetim kurulu toplantısında, Sosyal ve Ekonomik İşleri Birim Başkanlığının hazırladığı rapordaki tabloya dikkat çekti.  İktidarın yanlış ekonomi politikalarından dolayı ekonomik krizin yaşadığını belirterek tepki gösteren SP’li Mustafa Türel, “Birleşik kamu iş konfederasyonun araştırmasına göre, bu yılın ilk 8 aylık döneminde gıda fiyatlarında artış yüzde 97,1 oranında artış yaşandı. Ekmek, pirinç, un, makarna fiyatları yüzde 94 arttı. Et balık fiyatlarında ki artış yüzde 56,6 artış gösterirken, meyve fiyatları yüzde 195,4 artar iken sebze fiyatları yüzde 168,3 artış gösterdi.  Yani ortalama 100 TL’ye dolan sepet 276 TL’ye çıktı. Gıda Fiyatlarındaki bu artış ‘Mutfakta Yangın Var’ dedirtti.

 

“VATANDAŞLAR TEFECİLERE MAHKÛM EDİLDİ”

Son 3 ayda (6 Mayıs – 12 Ağustos arasında) vatandaşların bankalara olan borçlarında 170 Milyar TL artış yaşandı. Bireylerin bankalara ve finansman şirketlerine olan (konut-taşıt-ihtiyaç ve kredi kartı ) borcu takiptekiler de dahil 12 ağustos itibari ile 1 Trilyon 285 Milyar TL’ye yükseldi.  Vatandaşların bu borcun 972 milyar lirası bireysel (konut-otomobil-ihtiyaç) kredilerinden 313 Milyar lirası da kredi kartı borç bakiyelerinden kaynaklanıyor. Son hafta tüketici kredilerinde 6,5 Milyar liralık, 7,4 Milyarlık artış yaşandı.  ‘Vatandaşlarımız tefecilere mahkûm edildi. Biz bize düşeni Gebze İlçe Teşkilatı olarak yapacağız. Çünkü biz, Mutlu yarınlara inanıyoruz. Yarınlarımız için İnsanca yaşam için hep birlikte çalışacağız. Adil devlet ve adil paylaşımı bu topraklarda yeşerteceğiz. Ülkemiz ve ilçemiz için artık ‘Saadet’ vakti geldi” dedi.

 

manset-2-371.jpg

 

Haber: Hanifi SURUN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.