SP’den sıralı dosyalar

SP’den sıralı dosyalar

Saadet Partisi Gebze İlçe Başkanı Mustafa Türel, Belediye Başkanı Büyükgöz’ün yerine getirmediği vaatlerini sırasıyla gündeme taşıyacağını açıkladı.

SP Gebze İlçe Başkanı Mustafa Türel, Zinnur Büyükgöz’ün akıllı duraklar ve akıllı ulaşım sistemiyle trafiğin rahatlayacağı vaadini hatırlatarak mevcut belediye yönetiminin üç buçuk yıllık görev süresinin sonunda söz konusu sistemlerin Gebze’ye kazandırılmadığını kaydetti. Başkan Türel, “Belediye Başkanı göreve geleli üç buçuk yıl oldu. Gebze’de gözle görülür bir değişim olmadığı gibi Gebze’nin şehir bilinci konusunda bir mesafe almadığını görüyoruz. Alt ve üst yapı konusunda köhne görüntüye sahip şehirle karşı karşıyayız. Örneğin Gebze’deki toplu taşıma duraklarına bakıyoruz, sanki 20 yıl öncesinden kalma. Akıllı duraklar hâlâ hayata geçmedi.

 

“HENÜZ BİR ADIM ATMADI”

Otobüslerin duraklarda güvenli yolcu alıp ve indirme sorunu durakların büyük bir çoğunluğunda devam ediyor. Özellikle Gebze Merkez Mezarlığı lokasyonundan tutunda birçok mahallemizde duraklarda hem otobüslerin giriş yapacağı cep yok, hem de bu durum trafikte oluşturmaktadır. Ayrıca yolcuların güvenli bir şekilde inip ve binmesini zorlaştırdığı göze çarpıyor. Tabi sadece burası değil şehrin birçok noktasında yanı sorun devam ediyor. Yine akıllı ulaşımla hem trafiğin rahatlayacağı ifade edilmişti. Mevcut Belediye Başkanı bu konuda da vaat etmesine rağmen henüz bir adım atmadı” dedi.

 

“GEBZE’DE ZAMAN KAYIPLARI ARTTI”

Normal şartlarda yolcuların 10 dakikada evine ulaşacağı mesafeyi Gebze’yi tavaf ederek 30 dakikayı bulan bir zaman kaybı yaşanmakta olduğunu dile getiren Türel, “Gebze’deki vatandaşlarımızın önemli sorunu şehir için seyahatlerde yaşanan zaman kayıplarıdır. 10 dakikalık mesafeyi 30 dakikada hatta daha fazla bir zamanda giden hemşerilerimizle karşılaşıyoruz. Bu şehirde doğmuş biri olarak ulaşımda plansız ve sorunlara cevap vermeyen bir yöntemle karşı karşıyayız. Bunun sorumlusu da 20 yıldır bu şehir yöneten AKP zihniyeti ve bugünkü mevcut başkandır. Zinnur Büyükgöz’e vaatlerini yerine yetirmesi için bir buçuk yılının kaldığını hatırlatıyoruz” dedi.

 

Haber: Hanifi SURUN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.