SP Gebze’de gündemi değerlendirdi

SP Gebze’de gündemi değerlendirdi

Saadet Partisi Gebze İlçe Başkanı Mustafa Türel doğalgaz kısıtlaması nedeniyle daha pahalı enerji kaynağı kullanmak zorunda kalacak sanayi kuruluşlarının maliyetleri artacağını ifade etti.

Saadet Partisi Gebze İlçe Yönetim Kurulu toplantısı önceki gün gerçekleştirildi. İlçe binasında gerçekleşen toplantıya Saadet Partisi Gebze İlçe Başkanı Mustafa Türel Başkanlık etti. Gerçekleşen toplantı sonrası gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Saadet Partisi Gebze İlçe Başkanı Mustafa Türel, “İran'ın doğalgaz arzını durdurmasına bağlı olarak doğalgaz kısıtlaması nedeniyle daha pahalı enerji kaynağı kullanmak zorunda kalacak sanayi kuruluşlarının maliyetleri artacaktır. Üretimlerini ihraç edebilen, döviz bazlı geliri olan sanayi kuruluşları bile; enerji maliyetlerini hesap edemez duruma düşmeleri nedeniyle mali sorunlar yaşamaktadır.

 

“SEKTEYE UĞRAYACAK”

Enerji maliyetlerinin yüksekliği bir yana enerji arzında yaşanan kriz ile ekonomik göstergeleri daha da gerileyecektir. Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan fabrikalar üretimini 7/24 sürdürmek zorundadır. En ufak bir aksaklıkta üretim uzun süre duracak ve stoğu olan ürünler çöp olacaktır. Soğuk hava depoları olan sanayicilerimizin, kesim yapan sanayicilerimizin ve süt fabrikalarımızın uğrayacağı zarar nasıl tanzim edilecektir. Dezenfektan yapan sanayicilerimiz vardır. Lojistik operasyonları sekteye uğrayacaktır. Tüm bunları göz önünde bulundurduğumuzda bunun sanayiciye yansıtılmasının ne kadar yanlış olduğu ortadadır. Bu kısıtlama konusunda yeniden bir düzenleme yapılması aciliyet arz etmektedir.

 

“SORUNLARA YOL AÇACAK”

Karar, üretim, ihracat ve istihdamda büyük sorunlara yol açacaktır.  OSB’de üretim ve lojistik hizmet yapan firmaların sözleşmeye bağlanmış birçok siparişi bulunmaktadır. Firmalar büyük kayıp ve zarara uğrayacaktır. Tarım, imalat ve lojistik sektörü günlük dönen, günlük ihtiyaçları olan hayati öneme sahip sektörlerdir. Bu sektörlerin sekteye uğraması, ülkede üretimin durması toplumda infiale neden olmakla birlikte stokçuluğu da körükleyebilir, özellikle dezavantajlı kesimlerin temel ihtiyaç maddelerine erişiminde sorunlar yaşanabilir” dedi.

 

Haber: Barış AYAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.