“Sözün bittiği yerdeyiz”

“Sözün bittiği yerdeyiz”

 Feniş işçilerinden Nizameddin Önelge (41), direniş süresince evine ekmek götürmek için günlük yevmiye alarak çalıştığı inşaatın 5. katından...

 

Feniş işçilerinden Nizameddin Önelge (41), direniş süresince evine ekmek götürmek için günlük yevmiye alarak çalıştığı inşaatın 5. katından düşerek yaşamını yitirmişti. 67 gündür direnişte olan Feniş Alüminyum işçiler gerçekleştirdikleri yürüyüş ve basın açıklamasında, “Sözün bittiği yerdeyiz artık” diyerek yaşanan duruma tepki gösterdiler.

Feniş Alüminyum işçiler İş cinayetlerinin son kurbanı olan arkadaşlarını anmak, iş cinayetleri ve Feniş Alüminyum direnişi konulu dün bir yürüyüş ve basın açıklaması gerçekleştirdiler. Fabrikada önünden yürüyüşe başlayan işçiler Gebze Kent Meydanı’na kadar sloganlar eşliğinde yürüyüş yaptılar. Gebze Kent Meydanı’nda işçiler adına Çelik-İş Sendikası Başkanı Şerafettin Koç basın açıklamasını yaptı. Direnişe başladıkları günden bu yana alacaklarını tespitini yaptırıp, fabrika binasına ve bazı makinelere haciz işlemi yaptırdıklarını belirten Koç, “Haciz işlemi yaptırmış olmamıza rağmen alacaklarımızın garantisi hala yok. Çünkü bankalar her zaman ilk alacaklı pozisyonunda. Bu nedenle işçiler olarak haklarımızı alamama tehdidi ile karşı karşıyayız. Devlet ve hukuk sistemi bizim gibi mağdurları değil, güçlüleri ve hırsızları koruyor” dedi.

DİRENİŞİMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ VE KAZANACAĞIZ

 

Feniş Alüminyum çalışanları olarak adeta açlıkla terbiye edilmek istendiklerini belirten Koç, “Bu ağır saldırı karşısında direnen Feniş Alüminyum işçilerinin bir neferi olan Nizamettin Önelge arkadaşımız yaşadığı ekonomik ve sosyal sıkıntıları göğüsleyebilmek ve bir parçada olsa nefes alabilmek için inşaatlarda yevmiyeci olarak işe başlamış ve yaşadığı talihsiz kazadan dolayı iş cinayetlerinin yeni bir kurbanı olmuştur.Arkadaşımız ve bizleri bu duruma düşüren başta şirket patronu M. Sedat Aloğlu ve bizlere yapılan haksız ve hukuksuz saldırı karşısında susanları da bu iş cinayetine ortak kabul ediyoruz. Arkadaşımız Nizamettin, gerek kişiliği, gerekse eylem süresince göstermiş olduğu kararlılık ve cesur davranışları ile hepimizin kalbinde sonsuza kadar yaşayacaktır. Örnek kişiliği biz Feniş Alüminyum çalışanları için bir ışık ve kararlılık simgesi olarak direnişimizde her zaman bize yol gösterici olacaktır. Kamuoyunun ve Nizamettin kardeşimizin manevi huzurunda söz veriyoruz, bu haklı mücadelemiz zaferle sonuçlanıncaya kadar direnişimizi kararlıkla sürdüreceğiz ve kazanacağız” diyerek açıklamasını sonlandırdı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.