Sözleşme yoksa üretimde yok!

Sözleşme yoksa üretimde yok!

Petrol-İş Sendikası Gebze Şubesi’nin örgütlü olduğu Trelleborg’da işçiler şalter indirdi, üretimi durdurup fabrikada bekleyişe geçti. Ardından yeni dönem toplu sözleşmesi imzalanıncaya kadar ücretli izne çıktı

Petrol-İş Sendikası Gebze Şubesi’nin örgütlü olduğu Trelleborg’da işçiler şalter indirdi, üretimi durdurdu. Trelleborg’da işveren ile sendika arasında yeni dönem toplu sözleşme görüşmeleri temmuz ayında başlamıştı. İlk üç toplantıda idari maddeler büyük oranda gerçekleşti. Önceki perşembe günü gerçekleşen dördüncü toplantıda uzlaşıya varılmayınca iş durduruldu.

FABRİKADA BEKLEDİLER

İşçiler, “Genel müdürün samimi olmayan yaklaşımları ve ciddiyetsiz tavırları nedeniyle iş durdurmaya karar verdik. Genel müdürün, bağlı olduğu yöneticinin Amerika’da olmasını ve saat farkını bahane ederek ciddi adımlar atmaması bizi bu sürece sürükledi” dedi. Fabrikada üretimin durmasının ardından işçilerin fabrikada bekleyişi 16 Eylül Cumartesi gününe kadar sürdü.

SÖZLEŞME İMZALANMADAN ŞALTER KALKMAYACAK

Ardından Petrol-İş Gebze Şube yönetimi tarafından yapılan açıklamada aynı gün içinde işveren ile süren görüşmeler sonucunda; “Sözleşme imzalanmadan şalterin kalkmayacağı, bu süre zarfında bütün işçilerin ücretli izinli sayılacağı, Temmuz sözleşmesinin yılbaşına çekileceği ve sözleşme toplantılarının sıklaştırarak bu ay içerisinde sözleşmenin talepler doğrultusunda imzalanması konusunda, üyelerin de onayıyla mutabakata varıldığı belirtildi. Bu süre zarfında işçilerin fabrikada beklemeyi sonlandırıp evlerinde istirahat edecekleri kaydedildi. Açıklamada ayrıca, “Kendilerine dayatılan yaşam koşullarını kabul etmeyerek Fiili meşru Grev iradesini hayata geçiren Trelleborg çalışanı üyelerimiz başta olmak üzere, dayanışma içerisinde olan işyeri sendika temsilcilerimiz, üyelerimiz, merkez yöneticilerimiz ve bütün sınıf dostlarımıza teşekkür ederiz” denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.