Sözen kendi menfaatini topluma tercih etti

Sözen kendi menfaatini topluma tercih etti

Dilovası Muhalefet Bileşenleri ve belediye meclis üyelerinin ortak açıklamasında Nizamettin Sözen’e ağır suçlama: Kendi menfaatini toplum menfaatine tercih etti

Dilovası Belediye Meclisi’nde Saadet Partili üye Nizamettin Sözen’ini istifası ilçede sert tepkiyle karşılandı. Dilovası Muhalefet Bileşenleri ve belediye meclis üyelerinin ortak basın açıklamasında Sözen’in kendi menfaatini, toplum menfaatine tercih ettiği kaydedildi. Açıklamada şu görüşlere yer verildi:

 

 

METİN DALGALI’YA KUMPAS

 

“Bilindiği üzere 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde 13 bin oy ve 6 meclis üyesiyle Dilovası halkı bizlere muhalefet görevi vermiştir. Muhalefet ilçe başkanları ve meclis üyeleri olarak türlü baskılara rağmen ilçemize hizmet edebilmek için elimizden geleni yaptık. AKP'nin muhalefeti hazmedememesi üzerine baskılar öyle bir noktaya vardı ki muhalefet sözcümüz Metin Dalgalı kumpasla cezaevine gönderildi ve sonrasında meclise katılım hakkı gaspedildi.

 

VEFASIZLIK ÖRNEĞİ

 

Bugün Dilovası, Türkiye'nin en az yatırım alan ilçelerinden biri olmuş, hizmet eksikliğinden hava kirliliğinden, eğitimden yakınırken, tam da muhalefete en çok ihtiyacı olan dönemde meclis üyesi Nizamettin Sözen vefasızlık örneği göstererek Saadet Partisi meclis üyeliğinden istifa etmiştir. Kendisi, seçimlerde canını dişine takıp çalışan 13 bin insanın iradesini çiğneyerek bizi yarı yolda bırakmıştır. Siyasi bir karar olmanın ötesinde bu kadar insanın vebalini almasını kendi vicdanına sığdırmış olması hayret vericidir.

 

MECLİSTEN DE İSTİFA ETMELİ

 

Saadet Partisi’ne oy veren 13 bin seçmenin hiçbiri kendi şahsına oy vermemiştir, bilakis seçmenlerimiz seçimlerde ciddi bedeller ödeyerek gece gündüz demeden çalışmışlardır. Bu sebeple kendisinin sadece Saadet Partisi meclis üyeliğinden değil aynı zaman da meclis üyeliğinden de istifa etmesi gerekmektir.

İstifa kararında bahsetmiş olduğu anlaşmazlığı ise kamuoyu ile paylaşmak isteriz;

 

DİSİPLİNE SEVK EDİLDİ

 

Bilindiği üzere 2020 bütçe komisyonuna muhalefet meclis üyesi olarak Nizamettin Sözen seçilmişti. Komisyon çalışmalarında ortaya çıkan şaibeli fatura ve dosyalar bulunuyordu. Bütçe komisyonu raporlarının oylanacağı günün sabahında ilçe başkanları ve meclis üyeleriyle beraber bir toplantı gerçekleştirdik. Bu toplantıda şaibeli bütçe raporların imzalanmaması gerektiğini ve muhalefet şerhi konulması kararını aldık. Aynı gün gerçekleşen aylık meclis toplantısın da ise Bütçe Komisyonu raporları onaya sunulurken Nizamettin Sözen tarafından aldığımız kararın aksine bütçe raporunu onayladığını ve muhalefet şerhi koymadığını hayretle öğrenmiş olduk. Bu sebepten ötürü kendisini parti disiplin kuruluna sevkettik ve sonucunda disiplin kurulu kendisine ceza olarak bundan sonra "komisyon üyesi seçilmeyeceği" yönünde yaptırım uyguladı.

 

Bütün muhalefet başkanları ve meclis üyelerinin ortak kararını tanımayarak Dilovalılar’ın vebalini almayı AKP’li dostlarına ve menfaatine tercih etmiştir. Takdir kamuoyunundur.

 

TOPLUM YERİNE KENDİ MENFAATİ

 

Tüm bunlara rağmen, Nizamettin Sözen aldığı istifa kararıyla sadece seçmenlere değil onunla beraber yol yürüyen ve bedeller ödeyen diğer muhalefet meclis üyelerimize vefasızlık göstermiştir. Kendisinin de bahsettiği 25 yıllık siyasi hayatı iktidara yaslanarak geçmiş olduğu için muhalefet olmanın yükünü kaldıramamıştır ve toplum menfaati yerine kendi menfaatini tercih ettiği açıkça görülmüştür...

Değerli dostlarımız, gönlünüzü ferah tutun, bize güvenin.

Biz her zaman doğruya doğru, eğriye eğri demeye devam edeceğiz. Dilovası muhalefeti tüm bileşenleri ile birbirlikte her gün gücüne güç katarak yoluna devam etmektedir.

Bilinmelidir ki;

Rüzgar esiyorsa bırak söğüt düşünsün, çınar zaten bir şey olmaz!”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.