Soyluçiçek emekli zammının akıbetini sordu

Soyluçiçek emekli zammının akıbetini sordu

CHP Çayırova İlçe Başkanı Cihan Soyluçiçek, emekli maaşlarının asgari ücret düzeyine çıkarılmasına ilişkin kanun teklifinin AK Parti+MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedilmesini değerlendirdi.

CHP Çayırova İlçe Başkanı Cihan Soyluçiçek, emeklilere yönelik zam teklifinin en makul ücrette talep edildiğini ve bu teklifin ilk CHP'den geldiği için reddedildiğini belirtti. CHP’li Soyluçiçek, “Yılbaşına girmemize son bir hafta var ve hâlâ emekliye yapılacak olan zamla ilgili bir hareketlilik yok. TBMM kulislerinde de iktidar cephesi bu konuya ilişkin herhangi bir söylemde bulunmuyor. Onlar bulunmasa da biz kendi aramızda konuşup, emekliye hakkı olan zammın yapılmasını istedik.

 

“KANUN TEKLİFİNİ REDDETTİLER”

Bu neticede de Niğde Milletvekilimiz kanun teklifi hazırladı. Hazırlanan teklifte ki ücret çok uygundu fakat her zaman olduğu gibi AKP ile MHP bir olup, kanun teklifini reddettiler. Biz bu reddedilişin sırf muhalefet olduğumuz için yapıldığı kanaatindeyiz. Bu yapılan eşitsizliktir. Meclis sadece onların değildir. O mecliste biz de varız, söz sahibiyiz. Biz bu konuda gereken neyse yapacağız. Gerekirse bir daha teklif sunacağız ama emeklinin yüzünü güldüreceğiz" şeklinde konuştu.

 

Haber: Hanifi SURUN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.