Sosyal yardımda haksız  dağılımın önüne geçtik

Sosyal yardımda haksız dağılımın önüne geçtik

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, 2022 yılı tahmini bütçesi görüşmelerinde sosyal yardımların az olduğuna dair eleştiriye verdiği yanıtta, önceki haksız aktarımların önüne geçildiğini söyledi

Gebze Belediye Meclisi ekim ayı olağan meclis toplantısı ikinci oturumunda CHP’li ve İYİ Partili meclis üyelerinin eleştiri ve sorularını yanıtlayan Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, CHP Grubu’ndan gelen, sosyal yardımların az ve yetersiz olduğuna dair eleştiriye verdiği yanıtta geçmişte bazı kişilere hak ettiğinden fazla sosyal yardım gittiğini, önlemler sonucu bunun önüne geçtiklerini söyledi. Büyükgöz özetle şunları kaydetti:

 

BAĞIŞLARI BAKANLIKLAR YAPIYOR
Önceki dönemlerde ortak proje ya da bakanlıklardan hibe projeler yaşanmamış. Fakat bugün itibariyle bazı projelerde hibe yatırımları yapıldı. Buradaki bağış kişilerden alınan bağış anlamına gelmiyor. Muhabesebe gereği öyle ifade edilme zorunluğu olsa da de anlamı bakanlıklardan alınan hibeler, teşviklerdir. İleride de Kaymakamlık binası bir protokolle yapılacak. Giderleri görünüyor olacak ama parası bakanlıktan alınacağı için bağış cinsinden görünecek.

NEGMAR'DAN ALACAĞIMIZ YOK
Tahsilatlar konusunda Negmar'dan güncel hiçbir alacağımız yok. Yapılandırılmış ödemeleri var. Bunları da düzenli olarak ödemek zorunda. Firma yapılandırma hakkını kullandı.

PERSONELİMİZ VASIFLI
Personeller uygun yerlerde çalıştırılmıyor diye bir durum belediyemizde söz konusu değil. Kamuoyunun memnun kaldığı hizmetler üretiyoruz bunlar vasıfsız eleman ile yapılamaz. Personelimizin kendini geliştirmesi için hizmet içi eğitim çalışmalarını da değerlendiriyoruz.

REEL YATIRIMLARDA BAŞARIYI YAKALADIK

Kamulaştırma bütçesi çok yükselmişEğer hizmet yapmak istiyorsanız uygun büyüklükte yere ihtiyacınız vardır. 50,60 milyonluk kamulaştırma işlemi yapılmış. Bu kimin için? Gebzeli vatandaşların refahı  yükseltmek için alındı bu yerler. Reel yatırım oranımız yüzde 25.8'e çıkmış. Hizmet alımlarıyla beraber yüzde 32 civarında. Türkiye Cumhuriyeti'nin mevzuatında verimli kabul edilen değer yüzde 28'dir. Biz yüzde 32'yi yakalamışız.

YETİŞEMEDİĞİMİZ İHTİYAÇ SAHİBİ KALMADI

Sosyal yardımlar yetersiz diye bir başlık yer aldı. Biz bu anlamda pandemi dönemi de dâhil olarak kimseyi zor durumda, aç bırakmadık. Gelen talebi karşıladık. Geçmişte zaman zaman suistimaller gerçekleşmiş. Bir kişi 3 - 4 defa yardım almış. Biz geldikten sonra bunu sorgulayıp, belediyenin yardım sistemini online sistemine çevirdik. Yani vatandaşın ülke sınırlarında ne mülkü varsa hepsini sorgulayacak konuma geldik. Böylelikle gerçekten ihtiyaç sahibi olup bizim görmediğimiz, yetişemediğimiz kimsenin olmadığını düşünüyoruz.

YATIRIM FİKİRLERİ HALK MECLİSLERİDEN DOĞUYOR

Katılımcı bütçe modelinin uygulanması önerisine ben şahsen teşekkür ediyorum. Biz bunu yapmıyor muyuz? Tabi ki yapıyoruz. Haziran ayından başladı arkadaşlarımız. Bugüne de derleyip, toplayıp, süzerek geldi. Halk meclislerinde ne istiyorsunuz sorusuna ne cevap geliyorsa öncelikli yatırım olarak öne çekiyoruz.

KÜÇÜK ESNAFA YÜK OLMUYORUZ

Ticaret hayat büyük mekânlara taşınmaya başladı. Alışveriş alışkanlıklarının alışveriş merkezlerine, AVM’lere kaydığı ortamda bu yöne doğru bir geçiş meydana geliyor küçük esnafta. Pandemi çıkışının verdiği  cesaretle düzenlemeye gittik. Küçük esnaflardan zamda yüzde 10'u geçmedik.

FAKİRLİK BELGESİ OLANLAR ÜCRETSİZ FAYDALANACAK

Geçen sene nikâh salonlarına zam yapılmadı, bugün kısmen yapıldı. Bu sene fakirlik belgesi olanların ücret ödemeyecek. Mağdur vatandaşımız varsa işini kolaylaştıracağız.”

 

Haber: Arzum KAYMIŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.