Sosyal Mesafeli Ve Maskeli Bir Yaz Geçireceğiz

Sosyal Mesafeli Ve Maskeli Bir Yaz Geçireceğiz

Liv Hospital Ulus Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ferah Ece Covid 19 riskini karşı yaz mevsiminde dikkat etmemiz gerekenleri anlattı.

- Herkesin nefes almaya, hava almaya ihtiyacı var ama kesinlikle gevşememek gerekiyor. Mutlaka maske takılmalı, öpüşmek, sarılmak, yakın temas yok.

 

- Maske kullanım süresi kullanan kişiden kişiye göre, bulunulan ortama göre değişir.

 

- Açık havada da olsa sosyal mesafeye özen göstermek gerekiyor. Açık havada sosyal mesafe izin verdiği sürece birlikte oturulabilir, sohbet edilebilir. Yeter ki sarılıp öpüşmeyin, tokalaşmayın. Herhangi bir temasa girmeyin.

 

- Alışveriş merkezlerine gidilebilir ama en az iki metrelik sosyal mesafe korunmalı. Oturulacaksa seyrek oturmalı. Bir sandalye boş bırakılarak oturulmalı. Mutlaka maske takılmalı.

 

- Restoranlarda ya da otellerde masalar birbirinden uzak, bir dolu bir boş şeklinde olmalı ve karşı kaşıya değil, çapraz oturulmalı. Sandalyelerin arası açılmalı. Yemek yerken maske çıkarılacak tabii ki ama sosyal mesafe mutlaka korunacak. Yemek bitiğinde maske tekrar takılacak.

 

 

- İş yerlerinde de mutlaka maske takılmalı ve sosyal mesafe korunarak çalışılmalı. Çalışılan ortam sürekli havalandırılmalı.

 

- Yaz boyunca açık hava ve pencereler açık bırakılarak havalandırılan ortamlar tercih edilmeli. Kapalı alanlarda asla kalabalık olmamak gerekir. Çok az kişinin olduğu klimalı ortamlarda da klimanın yönü yukarı doğru olmalı, havayı direkt yüze vermemeli. En önemlisi de klima filtrelerinin temizlenmiş olması.

 

- Açık havada ve açık yüzeylerde virüsün çok fazla kalmadığı açıklandı. Plajlardaki şezlonglar açık havada kalıyor ama kimin ne zaman ellediğini bilemeyeceğimiz için biri temas etmiş gibi düşünerek mutlaka dezenfekte ettirilmeli.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.