Sosyal medya ve öfke söyleşisi

Sosyal medya ve öfke söyleşisi

Çayırova kitap fuarın 5. gününde Sosyal Medya Uzmanı Ali İhsan Adıgüzel “Sosyal Medyada Siyasal İletişim” konusunda katılımcılara bilgiler verdi.

Adıgüzel, “ Nasıl ki bir işletmenin kâr elde edebilmesi için, hedef kitlesine yönelik söylem ve iletişim çalışmalarında bulunması şartsa, siyasi partiler ya da adaylar da, siyasal hayatta tutunabilmeleri için, hedef kitleleri olan seçmenlerin ekonomik olduğu kadar, demografik özelliklerine de önem vermek zorundadırlar. Bu kapsamda, siyasal iletişim faaliyetlerinde, seçmenlere seslenmek için, onların tercih ettiği kitle iletişim araçlarının kullanılması, hem maliyet, hem zaman, hem de emek bakımından çok önemlidir” dedi.
ÖFKE KONTROLÜ
Adıgüzel’den sonra söyleşi gerçekleştiren Uzman Psikolog Melis Kan Öfke Yönetimi konusunda slayt eşliğinde sunum yaptı. Kan, "İnsanoğlu hayatta her türlü zorlukla karşılaşabiliyor. Kontrolü kaybetmeyerek risklerden kurtulmak ve kaliteli yaşamak için önce kendi psikolojimizi bilmemiz gerekiyor. Bununla birlikte öfkemizi kontrol etmeyi öğrenerek yıkıcı sonuçlardan kurtulabiliriz. Öfke hayatta kalma mekanizmamızın olmazsa olmaz bir parçasıdır. Bu nedenle, öfke bastırılması ya da yok edilmesi gereken bir duygu olmaktan ziyade doğru yönlendirildiğinde ve yapıcı ifade edildiğinde hayat kurtarır, yaşam alanımızı genişletir ve bizi özgürleştirir. ”şeklinde konuştu. ali-ihsan-adiguzel.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.