Sosyal Medya Cinayetinde 2 Tutuklama

Sosyal Medya Cinayetinde 2 Tutuklama

Kocaeli Darıca İstasyon Mahallesi'nde meydana gelen olayda, sosyal medya üzerinden başlayan tartışma silahlı saldırıya dönüştü. 19 yaşındaki Arda Yücel Ekşi'nin hayatını kaybettiği olayla ilgili gözaltına alınan 7 şüpheliden 2'si tutuklandı. Öte yandan, olayla ilgili 2 kişi daha gözaltına alındı.

Darıca İlçesi İstasyon Mahallesi'nde, 12 Nisan 2024 günü yaşanan olayda, sosyal medya üzerinden tartıştığı Arda Yücel Ekşi'nin bulunduğu kahveye 17 yaşındaki C.Ş.'nin kullandığı çalıntı motosikletle gelen 20 yaşındaki Y.T., kahvehaneye girerek Ekşi'ye tabanca ile 8 el ateş etti. Ekşi, olay yerine çağrılan sağlık ekiplerince ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı, fakat yaklaşık bir hafta süren yaşam mücadelesini kaybetti.


GEBZE ADLİYESİNE SEVK EDİLDİLER
Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, şüpheliler Y.T. ve C.Ş. ile kendilerine yardım eden diğer beş kişi Kocaeli, Sakarya, İstanbul ve Mersin'de belirlenen adreslerde yakalandı. Gözaltına alınan şüpheliler, tamamlanan işlemleri sonrası Gebze Adliyesi'ne sevk edildi.


2 TUTUKLAMA 2 YENİ GÖZALTI
Gebze Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilen şüphelilerden E.Ö ve İ.K.T, ifadeleri alındıktan sonra serbest kaldı. Y.T ve C.Ş isimli şüpheliler ise kasten öldürme suçundan tutuklandı. Suç delillerini gizleme, değiştirme ve yok etme suçundan gözaltına alınan İ.A, M.İ.A, R.Ç ise adli kontrol şartı ile serbest kaldı. Öte yandan, olaya dahil oldukları öğrenilen A.Ö ve A.U.Ş isimli şüpheliler ise akşam saatlerinde gözaltına alındı. Suç delillerini gizleme, değiştirme veya yok etme suçundan gözaltına alınan 2 şüphelinin de sabah saatlerinde adli mercilere sevk edileceği öğrenildi.

Kaynak:Abbas ÇAKAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.