‘Sosyal Belediyecilik de öncüyüz’

‘Sosyal Belediyecilik de öncüyüz’

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, saha ve teknik proje çalışmalarının yanı sıra esnaf ve vatandaşlarla da bir araya gelmeyi sürdürüyor.

İzmit ve Kartepe Maşukiye’de vatandaşlarla buluşarak sohbet eden ve kent ile ilgili önerilerini dinleyen Karaosmanoğlu, “Sosyal Belediyecilik hizmetlerine çok önem veriyoruz. Halkımızın gönlünde edindiğimiz yer bizim için en güzel değerdir” açıklamasını yaptı.

ANNE ŞEHİR SAĞLIKLI YAŞAM PROGRAMI

Büyükşehir Belediyesi’nin yaşlılar ve gençler konusunda ortaya koyduğu projelerle birlikte, Bilgi Evleri ve Akademi Lise’nin çok önemli bir ihtiyacı giderdiğini ifade eden vatandaşlar, bu projeler için Başkan Karaosmanoğlu’na teşekkürlerini iletti. “Kocaeli Anne Şehir” ile komşularının ve kendi ailelerinde yaşanan değişimler karşısında Büyükşehir Belediyesi’nin taşın altına elini koyduğunu da vurgulayan İzmitliler, kentlerde hareketsiz biçimde yaşayan kadınlara destek olunmasının çok önemli olduğunu belirttiler. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin “Gönül Belediyeciliği” anlayışına 2004 yılından itibaren çok önem verdiğini söyleyen Karaosmanoğlu, “Vatandaşımızın mutluluğu için sosyal projelere çok önem veriyoruz. Özellikle güçlü Türkiye’nin en büyük sermayesi çocuklarımız ve gençlerimiz için büyük sorumluluk alıyoruz. Kılavuz Gençlik Modeli ve Bilgi Evleri gibi çalışmaların neslimizin zamanını doğru kullanması noktasında da güzel işler yapıyor” ifadelerini sarf etti.

 “2017 YILINDA 16 BİN 302 AİLE YARARLANDI”

Sosyal Hizmetler başlığı altında yardımın görünmeyen eli 41 Kart ile ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik sağlıklı beslenme konusunda destek verilmesinin önemine değinen vatandaşlara, “Çevrenizde bu gibi mazlum durumda bulunanları Büyükşehir Belediyemize bildirin” diyen Karaosmanoğlu, “Her ne kadar bizler gerek muhtarlarımızla gerekse devletimizin kurumları ve ekiplerimizle bu saha araştırmasını yapsak bile vatandaşlarımızın da bu konuda duyarlı olması bizleri son derece mutlu edecektir. Bakınız 41 Kart projemizden 2017 yılında 16 bin 302 aile yararlandı. Milletimizin verdiği vergileri yine milletimize döndürüyoruz. “Anneme Süt, Bana Sağlık” Projemizi de çok kıymetli görüyor ve sürmesini sağlıyoruz. Kocaeli, sağlık ve sosyal hizmetler alanında model bir kurumdur. Bu çıtanın daha yukarılara çıkması içinde çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

 “ÜCRETSİZ OLARAK HİZMET VERİYOR”

Engelli vatandaşlara dönük Engelsiz Taksi uygulamasının halk tarafından takdirle karşılandığını da dile getiren Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Engelsiz Taksi projemiz vatandaşlarımıza ücretsiz olarak hizmet veriyor. Randevu sistemi ile planlı bir şekilde yürütülen Engelsiz Kocaeli Taksi hizmeti sayesinde tekerlekli sandalye kullanan engelli bireylerin ev dışındaki zorunlu ihtiyaçları karşılanıyor” şeklinde konuştu. Engelsiz Kocaeli Taksi hizmeti ile öncelikli olarak sağlık kuruluşlarına gidiş gelişleri başta olmak üzere eğitim ve sosyal hayat gibi gerekçelere ilişkin taleplere de cevap veriyoruz” diyerek sözlerini tamamladı. Karaosmanoğlu, Fethiye caddesindeki esnaflarla ve vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.