Sosyal Belediyeciliğin ne olduğunu göreceksiniz

Sosyal Belediyeciliğin ne olduğunu göreceksiniz

Büyükşehir Belediyesi Nisan ayı meclis toplantısında faaliyet raporu ile ilgili konuşan CHP Meclis Üyesi Mehmet Nazım Gençtürk, “Önümüzdeki 5 yıl içinde 3 belediyemizi izlersiniz sosyal belediyeciliğin ne olduğunu göreceksiniz” dedi.

Yerel seçimlerin ardından Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi ilk kez toplandı. Tahir Büyükakın’ın başkanlığından toplanan meclis toplantısında CHP Meclis Üyesi Mehmet Nazım Gençtürk, faaliyet raporu ile ilgili söz aldı.

“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN KENDİSİNE AİT FOTOKOPİ MAKİNASI YOK”

Faaliyet raporu ile ilgili söz alan CHP Meclis Üyesi Mehmet Nazım Gençtürk, “Bir faaliyet raporu hazırlıyorsak Sayıştay tarafından tespit edilen usulsüzlüklerin düzeltilmesine de değinilmesi lazım. Ne yazık ki raporda bunları görmüyoruz. Belediyenin 415 yazıcısı var. 10 milyonluk fotokopi ihalesi yapıldı. 1 fotokopi 1 liradan fazla bir bedele geliyor. 10 milyona bir bu kadar daha makine alınabilirdi. Koskoca Büyükşehir Belediyesinin neden kendisine ait fotokopi makinası neden yok onu bile göremedik. Raporda belirsiz rakamlar var. 2 milyar TL daha az gelir ettiğimiz gözükmesine rağmen neden olduğu raporda yazılmamış. Bunun nedenlerinin belirtilmesi lazım.

“İSU’YA YAPILAN SINAVSIZ ATAMALAR YOK”

Belediye 300 milyon borç vermiş. Hangi şirkete verildiğini görmüyoruz. Geri aldı mı ya da faizle mi aldı, bunları görmüyoruz. Mali raporlarda yer almıyor. Faaliyet raporunda sayıştay kararları link verilerek geçilmiş. CHP grubu olarak hangi bilgiye nasıl ulaşıp onay vereceğiz. İştiraklerden Kent Konut hiç yok, kent de yok. Deprem olursa nereye sığınacağız bunun cevabı faaliyet raporunda yok. Afet durumunda ne yapacağız? Bu da yok raporda. İSU’ya yapılan sınavsız atamalar yok.

“SOSYAL BELEDİYECİLİĞİN NE OLDUĞUNU GÖRECEKSİNİZ”

Büyükşehir yetki alanında olan 900 işletmenin 415 işletmenin ruhsatsız olduğu yok. Çevre ve insan sağlığının olduğu işletmeler olduğunu biliyoruz ama raporda göremiyoruz. Bu faaliyet raporunda protokol yetkisi alınıp 10 yıllığına ENSAR vakfına verilen Pembe Köşk’ün Sayıştay raporlarına rağmen bu hukuksuzluğun neden düzeltilmedi bu faaliyet raporunda yok. Dolayısıyla biz de yokuz. Belediye için tehlikeli öngörülen maddeler var. Sosyal belediyeciliğin abartılması yazıyor. Sosyal belediyecilikten ne anlıyorsunuz bilmiyorum ama önümüzdeki 5 yıl içinde 3 belediyemizi izlersiniz sosyal belediyeciliğin ne olduğunu göreceksiniz” şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.