‘Soruşturma açılmasına bakanlık izin vermedi’

‘Soruşturma açılmasına bakanlık izin vermedi’

Kaya, Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci, yazı işleri ve muhasebe müdürleri, denetim komisyonu üyeleri hakkında açıklamalarda bulundu.

 

 

CHP Çayırova İlçe Başkanı Selahattin Kaya, Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci, yazı işleri ve muhasebe müdürleri, denetim komisyonu üyeleri hakkında, denetim yapma görevini engellemekten savcılığa yapmış oldukları suç duyurusu ile ilgili ve görevden alınan Çayırova Belediye Başkan yardımcısı Refik Tartar ile ilgili açıklamalarda bulundu. CHP’li Selahattin Kaya yaptığı açıklamada, “Çayırova Belediye başkanı Şevki Demirci, yazı işleri müdürü, mali hizmetler müdürü ve denetim komisyonun AKP’li üyeleri hakkında, Denetim komisyonu üyemiz Halis Koç’un denetim görevini yerine getirmesine istenilen bilgi ve evraklar verilmeyerek engel olunması ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmuştuk.

İDARİ MAHKEMEDE DAVA AÇACAĞIZ

Bütün bu delillere rağmen yapmış olduğumuz suç duyurusu sonucu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma açılması talebine İçişleri Bakanlığı izin vermemiştir. Farklı bir sonuç beklemiyorduk konuyu yargıya taşıyarak idari mahkemede dava açacağız. Şekerpınar’da adına çok sayıda tapu kaydı bulunan ve Belediye hisselerini düşük bedelle usulsüz olarak satın alan yaptığımız açıklama üzerine Belediye Başkanı Şevki Demirci tarafından, yapılan işlemin etik olmadığı ve Tartar’ın yanlış yaptığı gerekçe gösterilerek görevden alınan İmardan sorumlu Belediye Başkan yardımcısı Refik Tartar’la ilgili geçtiğimiz günlerde önemli gelişme yaşanmış ve Belediye’ye Mülkiye Müfettişleri gelerek incelemede bulunmuştu.

DEMİRCİ’NİN İMZASI VAR

Ancak görünen o ki belediye encümeninde yapılan hisse satışlarında başkan Şevki Demirci’nin imzası olduğu, bütün işlemlerin belediye başkanının bilgisi ile yapıldığı için soruşturma izni verilmemesi için bakanlık nezdinde girişimlerde bulunulduğunu biliyoruz. Şevki Demirci’nin usulsüzlüklerde ve encümen kararlarında imzası olduğu için İçişleri Bakanlığı’nın göndermiş olduğu müfettişler üzerinde Ankara’da bulunan siyasi büyükleri aracılığıyla İçişleri Bakanlığı’nda yoğun çalışma içerisinde olduklarının bilgisini edinmiş bulunmaktayız.

YARGIDA KONUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Refik Tartar’ı aklamak için rapor hazırlatmaya çalışanlar sıranın kendilerine geleceğini düşündükleri için yoğun gayret içinde oldukları gözükmektedir. Bu etik olmayan işlerin içerisinde sadece Şevki Demirci, Cengiz Gürkan, Refik Tartar yoktur. Tüm saydığımız bu nedenler den dolayı müfettiş raporunun bu doğrultuda geleceğinden, tıpkı denetim komisyonunda olduğu gibi soruşturma izni verilmeyeceğinden adımız gibi eminiz. Ancak sonuç ne olursa olsun yargıda konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.