Sorguluyor, araştırıyor ve  yaratıcı düşünceyle üretiyorlar

Sorguluyor, araştırıyor ve yaratıcı düşünceyle üretiyorlar

Çayırova Mehmet Akif İlkokulu öğrencileri, “Fikrimin İnce Gülü” projesi kapsamında sorguluyor, araştırıyor ve yaratıcı düşünceyle üretiyorlar. Şişeden oyuncak, tişörtten çanta yaptılar. Şimdilik…

Çayırova’nın projeleri ile öne çıkan okulu; Mehmet Akif İlkokulu; bir e Twinning projesi olan, “Masal Benim Yazar Benim” ile dikkatleri üzerine çekmişti.

https://www.gebzehaber.net/masal-yaziyorlar-ama-belki-de-gercegi-yaziyorlar

2-20210414080926.jpg

Adem Eliçora’nın müdürlüğünü yaptığı okulda, “Fikrimin İnce Gülü” adlı bir diğer proje ile öğrencilerin fikirlerinin açığa çıkması, teknolojinin doğru kullanılması gibi özellikler ediniyor ya da varsa öyle bir duruş, pekiştirip geliştiriyor:

FİKİRLER, GÜL KADAR NARİN…

 

4-524.jpg

“Projemiz öğrenci fikirlerinin ne kadar değerli ve önemli olduğu düşüncesinden yola çıkarak oluşturulmuştur. Fikirlerin gül kadar narin olduğu, değer verilirse güzelleşip büyüyeceği, değer verilmez ise kuruyup solacağına dikkat çekilmiştir. Öğrencilerimizin yaratıcı düşünmelerini destekleyerek, süreç içerisinde aktif olarak çalışmalar yürütmesini amaçladığımız projemizde öğrencilerimiz belirlenen bir geri dönüşüm malzemesi ile yaratıcı düşünme gücünü kullanarak farklı bir materyal tasarlamaktadır.  Hazırlamış oldukları materyalleri farklı derslerle ilişkilendirerek etkinliklere dâhil edecekler. Bu sayede süreç içerisinde sorgulayıcı, araştırmacı ve yaratıcı düşünme becerisi ile aktif olarak yer alacaklardır.”

GERİ DÖNÜŞÜM BİLİNCİ…

 

5-321.jpg

Mehmet Akif İlkokulu öğrencileri proje kapsamında şubat ayında şişe kullanarak kendilerine oyuncak tasarladı.

3-593.jpg

Mart ayında CD kullanarak kendi sınıflarına çerçeve ve saat kazandırdı.

 

6-283.jpg

 

İçinde bulunduğumuz nisan ayında ise yumurta kolisi kullanarak yine kendilerine çeşitli oyuncaklar tasarlıyorlar. Projeye dahil olan öğretmenler, öğrencilerine yaptırdıkları bu çalışmalarla geri dönüşüm bilinci kazandırmayı hedefliyorlar.

TEKNOLOJİNİN DOĞRU

VE GÜVENLİ KULLANIMI

 

1-374.jpg

Yine proje kapsamında, Çöpüne Sahip Çık Vakfı Proje Yöneticisi Ece Kuray Tunçsav ile bir atölye çalışması yapan öğrenciler eski bir tişört kullanarak çanta yapmayı öğrendiler. Tüm bu süreçlerde öğrenciler, bazı çalışmaları sınıflarında yaparken bazı çalışmaları ise uzaktan eğitim şeklinde sürdürüyor. Zamanımızın bu zorunlu şartlarında güzel çalışmalar ortaya çıkaran öğrenciler, aynı zamanda web 2,0 araçları ve teknolojiyi de doğru ve güvenli bir şekilde kullanmayı öğreniyorlar.

**

Üç ilden altı okul, sekiz

öğretmen, 130 öğrenci

Ocak ayında projeye dahil olan öğretmenlerin tanışma toplantıları ile başlayan proje üç farklı il, altı farklı okuldan sekiz öğretmen ve 130 öğrenci yer alıyor. Projedeki okullar ve öğretmenler;

 

sibel---ozgur-ozkan.jpg

Çayırova Mehmet Akif İlkokulu’nda görev yapan öğrenmen çift Sibel – Özgür Özkan.

 

Kocaeli - Mehmet Akif İlkokulu - Özgür ÖZKAN

Manisa - Namık Kemal İlkokulu - Neşe HANO AKDAŞ

İstanbul - Şehit Askeri Çoban İlkokulu - Emel KARACA BAKIRCI

İstanbul - Metehan İlkokulu - Ercan GÜLMEZ

Kocaeli - Mehmet Akif İlkokulu - Kadir KAYHAN

İstanbul - Veysel Karani İlkokulu - Seçil GÜNDOĞDU

Kocaeli - Mehmet Akif İlkokulu - Sibel ÖZKAN

Manisa – Nuray Sayarı İlkokulu -  Zeki AKDAŞ

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.