“Sonuna kadar direneceğiz”

“Sonuna kadar direneceğiz”

 DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu’nun da katıldığı DİSK Bölge Temsilcileri Kurulu dün DİSK/Birleşik Metal-İş Sendikası yapıldı. Temsilciler...

 

DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu’nun da katıldığı DİSK Bölge Temsilcileri Kurulu dün DİSK/Birleşik Metal-İş Sendikası yapıldı. Temsilciler Kurulu’nda bir konuşma yapan Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Necmettin Aydın hak gaspına karşı sonuna kadar direneceklerini açıkladı.

Birleşik Metal-İş Sendikası’daki toplantıya Birleşik Metal-İş, Nakliyat-İş, Lasitk-İş, TÜMKA-İş ve Emekli-Sen’in temsilcileri katıldı. Toplantıda ilk olarak bir konuşma yapan Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Necmettin Aydın, “Bu saldırıya karşı sesimizi daha da yükseltmek zorundayız. Dedelerimizden ve babalarımızdan aldığımız bu hakkı çocuklarımıza teslim etmek istiyoruz. AKP hükümeti ve sermaye sahipleri işbirliği içerisinde kamuoyunu yanlış bilgilerle yönlendirmeye çalışıyorlar. Bir hak gaspı ile karşı karşıyayız. Buna karşın tüm çalışanların birlikte mücadele vermesi gerekir” dedi.

SENDİKALAŞMA ORANI YÜZDE 5

 

Necmettin Aydın’ın konuşmasından sonra Lastik-İş Sendikası uzmanı Üzeyir Atama slayt gösteri ile birlikte kıdem tazminatı ve sendikalaşma ile ilgili olarak bilgi verdi. Kıdem tazminatını işçiler mücadele ederek kazandıklarını belirten Atama, “Kıdem tazminatı ücret, sosyal haklar gibi değerlendirilmesi gerekir” dedi. Türkiye’deki sendikalaşma oranının yüzde 5 olduğunu belirten Ataman, “Dünyadaki en düşük sendikalaşma oranı ne yazık ki bizim ülkemizdedir. 1980 yılından sonraki politikalar sonucu bu hale gelindi” diye belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.