Son resti en etkili kozlarıyla çektiler

Son resti en etkili kozlarıyla çektiler

Eğitim-Sen’li öğretmenler resti bu sefer Milli Eğitim önünde, en etkili kozuyla çekti: “Sizi önce bütünler, sonra sınıfta bırakır, olmadı okuldan atarız.”

“Bu mücadele basit bir ek ders mücadelesi değildir. Bu mücadele bir onur mücadelesidir. Bu mücadele demokratik öğretmen hareketinin var olma mücadelesidir. Bu mücadele öğretmenin saygınlık mücadelesidir. Buralara kadar uzanırsanız öğretmenler sizi ilk önce bütünlemeye, sonra sınıfta bırakmaya, en sonunda da okuldan atarlar. Öğretmenlerden elinizi çekin. Öğretmenlerin onurları ile oynamayın. El açmıyor, Yalvarmıyor, Hakkımızı istiyoruz!”

MEB ÇÖZÜM ÜRETEMEMEKTEDİR

Eğitim-Sen Gebze Şubesi’nin dün bu sefer İlçe MEM önünde gerçekleşen basın açıklaması yukarıdaki net ve kararlılık ifade eden ikazlarla tamamlandı. Eğitim – Sen Gebze Şube Başkanı Eylem Bahadır tarafından okunan açıklamada, 2020-2021 eğitim öğretim yılı, 21 Eylül 2020 tarihinde yoğun tartışmalar arasında başladı. Ne yüz yüze eğitime ne de uzaktan eğitime tam anlamıyla hazırlık yapmayan MEB yaşanan sorunlara çözüm üretememektedir” denildi.

ORTAK SORUMLULUĞUMUZDUR

Salgın en çok da yoksullar ve dezavantajlı gruplar için yaşamı olabildiğince zorlaştırdığını kaydeden Bahadır, “Okulların açılması için salgınla tam anlamıyla mücadele edilmeli, alınması gereken tüm önlemler eksiksiz alınmalı ve öğrenciler okulları ile buluşmalıdır. Okul öğrencinin yüzünün güldüğü, oyun oynadığı, bu karanlık günlerde yalnız olmadığını hissettiği, içerisinde kendini güvende hissettiği sığınağıdır. Okul öğrencinin dayanışmayı, yardımlaşmayı, paylaşmayı öğrendiği ve salgını birlikte aşabileceğimize olan inancını artıran evidir. Bu anlamda okulları güvenli ve tüm önlemler alınmış şekilde açmak ortak sorumluluğumuzdur” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.