SOMA’DA İŞ KAZASININ YILDÖNÜMÜ:  “Adalet göçük altında kaldı”

SOMA’DA İŞ KAZASININ YILDÖNÜMÜ: “Adalet göçük altında kaldı”

Soma'daki iş kazası ile ilgili açıklama yapan İSİG Meclisi, DİSK, KESK, TMMOB ve TTB, 301 maden işçisinin ardından adaletin de göçük altında kaldığını söyledi.

İSİG Meclisi, DİSK, KESK, TMMOB ve TTB tarafından 5 yıl önce Soma’da yaşanan maden faciasıyla ilgili ortak basın açıklaması gerçekleştirildi. Sabri Yalım Parkı’nda gerçekleştirilen basın açıklamasına DİSK Bölge Temsilcisi Vedat Küçük, İSİG Meclisi, KESK, TMMOB, TTB temsilcileri, EMEP İl Başkanı Arzu Erkan, CHP İzmit Belediye Meclis Üyesi Devrim Bal ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Ortak basın açıklamasında konuşan İSİG Meclisi Üyesi Selçuk Karstarlı, “Bundan tam 5 yıl önce, 2014 yılı Mayıs ayında Soma’da 301 maden işçisini yitirmiştik. Bu süre zarfında acılarımızın hafiemesi bir yana, yaraları daha da kanatan gelişmeler yaşandı. Bilindiği gibi, madenin patronu Can Gürkan ölümünden sorumlu olduğu her işçi için yaklaşık 5 gün hapis yatmasının ardından geçtiğimiz ay tahliye oldu. Böylece 301 maden işçisi arkadaşımızın ardından adalet de göçük altında kaldı” dedi. Özgür Kocaeli

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.