Solcuları düşman gösteren kitap okutuluyor

Solcuları düşman gösteren kitap okutuluyor

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VE İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ PROJESİ: ** Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından...

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VE İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ PROJESİ:

 

** Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bu yıl ikincisi düzenlenecek  “Edebi Hayat Okumaları” isimli kitap okuma projesinde Sezai Karakoç’un solcuları şeytan topluluğu olarak niteleyen kitabı okutulmaya devam ediliyor.

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bu yıl ikincisi düzenlenecek  “Edebi Hayat Okumaları” isimli kitap okuma projesi kapsamında ücretsiz olarak okullara dağıtılan kitapları okumaya devam eden öğrenciler, 7 Nisanda yapılacak sınava hazırlanıyor. Okullarda oluşturulan beşer kişilik gruplar Mustafa Ruhi Şirin’e ve Sezai Karakoç’a ait kitapları okuyor.

Bilindiği gibi Sezai Karakoç’a ait “Diriliş Neslinin Amentüsü” isimli kitapta solcular içiN, “… Gerçek sağ, Kuranda tanımlanmıştır. Kuranda sağcılar; Allah topluluğu, solcular da şeytan topluluğu olarak, sağcıların topluluğu uğurlu topluluk, solcu topluluk da uğursuz topluluk olarak vasıflandırılmıştır.”şeklinde yazıyor.

SINAVA TABİ TUTULACAKLAR

Kocaeli’nde öğrenim görmekte olan özel ve resmi tüm lise ve ortaokul öğrencilerine yönelik proje kapsamında, ortaöğretim öğrencileri Mustafa Ruhi Şirin’e ait eserleri, lise öğrencileri ise Sezai Karakoç’a ait eserleri okuyarak bu kitaplar üzerinden sınava tabi tutulacak.

Bilindiği gibi  Büyükşehir ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün toplumu kutuplaştırmaya neden olacak  bu projesine   Eğitim Sen ve  Eğitim –İş  Sendikaları tepki göstermişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.