Sol Parti’den Özer Elektrik işçilerine destek

Sol Parti’den Özer Elektrik işçilerine destek

Sol Parti Gebze İlçe Örgütü sendikal örgütlenme sonrası işten çıkartılan ve direnişe geçen işçilere destek açıklaması yaptı

Sol Parti Gebze İlçe Örgütü sendikal örgütlenme sonrası işten çıkartılan ve direnişe geçen işçilere destek açıklaması yaptı. Sol Parti Gebze İlçe Örgütü Başkanı Okan Şimşek tarafından yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi:

“Hepimizin bildiği gibi dünya bir pandemi süreci geçiriyor. Birçok fabrikada pandemi için yeterli önlemler alınmıyor, patronlar kendi kar hırsları için işçileri adeta ölümle burun buruna bırakıyor. Bu koşullarda AKP hükümeti emekçi halkın kıdem tazminatına göz koyuyor. İşçiler bir yandan salgına yakalanmamak için uğraşırken diğer yandan ya esnek çalışma adı altında sefalet ücretine mahkum bırakılıyor ya da sendikalı oldukları için tüm hakları ellerinden alınıp, türlü bahanelerle işten atılıyor. Bunun en son örneğini Gebze Özer Elektrik fabrikasında yaşadık. Birleşik Metal Sendikası'nda örgütlenip yetki için başvuran işçilerden 10 emekçi arkadaşımız patron tarafından sırf sendikaya üye olduğu için türlü bahanelerle özellikle de pandemi süresince işçi çıkarmanın yasak olduğu halde tazminatsız bir şekilde işten çıkartılıyor! Bu da yetmezmiş gibi fabrika önüne işten atılan arkadaşlarımıza desteğe gidenlere jandarma saldırıp arkadaşlarımızı gözaltına alıyor! Artık yeter, sermayeyi-patronları kollamaktan, anayasal bir hak olan sendikalaşma düşmanlığından vazgeçin!

 Aynı zamanda yine Birleşik Metal Sendikası bundan tam 7 sene önce MT Reklam fabrikasında örgütlendi! MT Reklam patronu da Özer Elektrik patronu gibi sendika üyesi işçileri türlü baskılarla, tehditlerle, işten atmalarla yıldırmaya çalıştı! İşçiler pes etmedi ve tam 7 senenin sonunda yetki davası kazanıldı.

~Anayasal bir hak olan sendikalaşmanın önündeki engeller kaldırılsın!

~Yetki davaları türlü oyunlarla yetkisiz mahkemelere yollanıp sürüncemede bırakılmasın!

~İşinden, ekmeğinden edilen Emekçiler işlerine geri alınsın!

Özer Elektrik ve MT Reklam işçilerinin yanındayız! SOL Parti Gebze İlçe Örgütü olarak tüm halkımızı Sendikal faaliyetlerin yasaklanmadığı, İşçilerin işinden, ekmeğinden olmadığı bir ülke için, Emeğin Türkiyesini kurmak için birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz!" (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.