SOL Gebze en sol’dan önerdi: Özeller kamulaşsın

SOL Gebze en sol’dan önerdi: Özeller kamulaşsın

SOL Parti Gebze İlçe Örgütü eğitimde yaşanan sorunlara çözümü en sol’dan bakış açısıyla getirdi. Nihai çözüm olarak, “Özel okullar, vakıf üniversiteleri, tarikat, cemaat yurtları, özel yurtlar kamulaştırılmalıdır” dedi

Sol Parti Gebze İlçe Örgütü “Eğitim Krizine 10 Madde Acil Çözüm” başlığıyla bir yazılı açıklama yaptı. Bir süre önce gerçekleşen kongrede Okan Şimşek başkanlığında oluşan yönetim yakıcı soruna kayıtsız kalmazken çözüm önerileri, ÖDP’nin devamı olarak yeni adlanmaya giden partinin dünyaya ve meselelere bakış açısını da gözler önüne serdi. Bu meseleye de en soldan, radikalce bakan ÖDP Gebze İlçe Örgütü birinci sıraya nihai çözümü koydu: “Özel okullar,  vakıf üniversiteleri, tarikat, cemaat yurtları, özel yurtlar kamulaştırılmalıdır”

EŞİTLİK İLKESİ ORTADAN KALKTI

 

Açıklama ve diğer öneriler şöyle: “21 Eylül Pazartesi günü itibariyle okul öncesi ve 1’inci sınıflar için yüz yüze eğitim başladığını, en temel haklar olan sağlık ve eğitim hakkının “alınıp satılabilir hizmetler” olduğunun dayatıldığı AKP politikaları sonucunda sağlık krizi ile birlikte eğitim krizi yaşandığına dikkat çekilen açıklamada, eğitimde eşitlik ilkesinin ortadan kaldırıldığı, eğitim hak değil ayrıcalık haline getirildiği bir dönemi yaşadıklarına değinildi.

 

ZİLLER YOKSUL ÇOCUKLAR İÇİN ÇALMIYOR

Açıklamada, ‘Ziller yoksul çocuklar için çalmıyor. Okulların açılmadığı, uzaktan eğitimde yaşanılan eşitsizliklerin giderilmediği her gün çocukların eğitimden kopuşu hızlanıyor. Yüz yüze eğitimin sağlık riskine neden olmadan başlayabilmesi için yeterli öğretmen, temizlik, sağlık emekçisi ataması yapılmadı. Okulların temizlik, koruyucu malzeme ihtiyacı eksiksiz sağlanmadı. Fiziksel mesafenin korunması için yeterli derslik hazırlanmadı. Okulların salgında kapanmasından bugüne eğitime ek bütçe AKP’nin gündemine dahi girmedi” denildi.

Özel okullar ve vakıf üniversiteleri kamulaştırılmalıdır.

 

Tarikat, cemaat yurtları, özel yurtlar kamulaştırılmalıdır.

 

Yüze eğitimin sağlık riskine neden olmadan başlayabilmesi için eğitime acilen yeterli bütçe ayrılmalıdır.

 

Ebeveynlerden birine ücretli izin hakkı verilmelidir.

 

İhtiyacı olan her öğrenciye her ay düzenli olarak eğitim desteği sağlanmalıdır. Tüm öğrenciler için ücretsiz yemek ve ulaşım sağlanmalıdır.

 

Öğrencilerin uzaktan eğitime erişimi için gereksinim duyduğu bilgisayar, tablet, TV ihtiyacı ücretsiz olarak dağıtılmalı,  internet erişimi olmayanlara sınırsız ve ücretsiz internet kullanımı sağlanmalıdır.

 

Kırsal kesimler ve yoksul mahallelerde internet erişim sorununun çözümü için fiziki koşullar sağlanmalı, sınırsız ve ücretsiz internet kullanımı sağlanmalıdır.

 

Sınıf mevcutlarının azaltılması için derslik sayısı artırılmalı, öğretmen ataması yapılmalıdır.

 

Temizlik emekçisi, sağlık emekçisi ataması yapılmalıdır.

 

Öğrenciler ve eğitim emekçilerine ücretsiz ve düzenli test yapılmalıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.