Sokaktaki riski minimize etmek hepimizin görevi

Sokaktaki riski minimize etmek hepimizin görevi

Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, altı yaşındaki Esma Sultan’ın hayatını kaybettiği çöp kamyonu kazasında konunun yargıda olduğunu hatırlatıp, “Sokaktaki riski minimize etmek hepimizin görevi” dedi

dramatik-14-002.jpg

Çayırova’nın İnönü Mahallesi’nde altı yaşındaki Esma Sultan Çakırka’nın hayatını kaybettiği çöp kamyonu kazası sonrası Çayırova Belediyesi tüm organları ile hemen devreye girerken yetkililer tarafından yapılan bilgilendirmede de aileye elinden gelen tüm imkân ve desteklerin sağlandığı ve ailenin hiç yalnız bırakılmadığı belirtildi. Cenazenin ve cenazeye eşlik edenlerin otobüs tahsisi de belediye tarafından gerek Covid tedbirleri gerekse yolculuk esnasındaki temel ihtiyaçlar göz önünde tutularak sağlandı.

ANNEYİ TESELLİ ETMEK MÜMKÜN OLMADI

 

dramatik-4.jpg

Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, Mudurnutepe Cem Evi’ndeki uğurlamaya yakın cem evi bahçesine geldikten sonra önce metin olmaya çalışan baba Sadık Çakırka,

dramatik-7-003.jpg

peşinden kızının ardından sürekli ağıt yakan Selma Çakırka’yı teselli etmeye çalıştı ancak anne zaman zaman fenalık geçiren anne Çakırka’yı teselli etmek kolay olmadı.

ŞOFÖRLE GÖRÜŞEMEDİM KONU YARGIDA

Başkan Çiftçi kafilenin Niksar’a yolcu edilmesinin ardından gazetemize yaptığı kısa değerlendirmede kazada hayatını kaybeden Esma Sultan’ın herkesin evladı olduğunu ve ölümünün herkesi üzdüğünü belirtti. Kaza sonrası şokta olduğu öğrenilen kamyon şoförü ile görüşemediğini, yargıya sevk edilen kazada savcılık incelemesinin sürdüğünü kaydeden Çiftçi,

protokol-12-002.jpg

“Tabi ki yavrumuz gitti, hepimiz üzgünüz. Aile ile beraberiz. Uğurladık. İnşallah kazasız belasız defnedip gelecekler” dedi.

VATANDAŞ MAĞDURSA

RAZI OLMA DURUMUMUZ YOK

 

protokol-11-001.jpg

Kazaya dair ailenin reisi Sadık Çakırka’nın çeşitli zamanlarda da gündeme gelen, çöplerin gece toplanmasına ilişkin talep ve beklentisini hatırlattığımız Başkan Çiftçi, “Çöplerin toplanmasına ilişkin arkadaşlar programlarını yaptılar, yaparlar da. Neticede hizmet, millete yapılıyor. Vatandaşın mağdur olacağı, zarar göreceği herhangi bir duruma bizim de razı olma durumumuz yok” diye konuştu.

SOKAKLAR HER ZAMAN RİSKLİ

Pandemi gerekçesiyle çocuklara yönelik sokak kısıtlamasının yanı sıra betona gömülen şehirlerde çocukların oyun oynayabilecekleri güvenilir alanları arttırmanın gayreti içinde olduklarını da belirten Çiftçi, “Sokaklar her zaman riskli. Bunu minimize etmek, sıfırlamak lazım. Bunu sağlamak da hepimizin görevi” dedi. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.