“Şok direnişi ile üyelerimiz haklarını kazandı”

“Şok direnişi ile üyelerimiz haklarını kazandı”

Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası (DGD-SEN) Çayırova Şok deposundaki son gelişmelerle ilgili olarak üyelerini bilgilendirdi.

Sendika tarafından yapılan açıklama şöyle;
“Bilindiği üzere sendikamız depo işçileriyle birlikte patronlara karşı uzun yıllardır mücadele ediyor. Bizi yakından tanıyan patronlar var, onların korkulu rüyası olduğumuz için kaçıyorlar. Avon, Migros, Bomi, Netlog Polar XP, Ekol depo işverenleri örneğin. Şok depo patronları ise bizimle yeni tanıştı. Türkiye’nin dört bir yanında depoları bulunan Şok’un çalışma koşulları korkunç. Memleketin dört bir tarafındaki Şok depolarında işçi kardeşlerimizin sıkıntısına ortak oluyor, işçilerle birlikte bu şartları nasıl değiştirebileceğimizi konuşuyor, üyeliklerimizi artırıyoruz.
Son olarak Çayırova Şok deposunda örgütlenme ve üyelik faaliyetimiz sürerken 4 işçi kardeşimiz pervasızca işten atıldı. Şok patronları sanıyordu ki, öncü işçileri atarsam sendikadan kaçarım. Öyle olmadı, olmayacak! Çayırova Şok depo önünde 15 Ocak (Çarşamba) günü yaptığımız uyarı eylemiyle patronların ucuz hesabını boşa çıkardık. İçeride örgütlülüğümüzün gücünü hafife almaları onların en büyük hatası!
İşçi kardeşlerimiz ise örgütlü hareket ettiklerinde kendilerini her gün ezen patronun karşısında ne kadar güçlü olduklarını anladılar. 
PEKİ, NELER KAZANDIK?
İşçilere onurlarını teslim ettik! İşçiler sendika lafından ürken amir, şef, müdür, direktör her birinin telaşlı yüzlerine toplantıdan toplantıya koşturmalarına şahit oldu!
Halk sağlığını hiçe sayan depo patronları telaşla depoyu temizlemeye koyuldu!
Sesimiz işçilere ulaşmasın diye pencereler, depo kapıları kapatıldı. Eylemin sonunda depo çevresi brandalarla kapatıldı. İşçiler patronların korkusunu bildi, tanıdı!
 İş kazası geçiren bir işçi kardeşimiz ambulans ile hastaneye götürüldü. Normalde bir taksiye karga tulumba bindirilip işçilere insan muamelesi yapılmıyordu!
 Normalde 16:30 servisleri kaldırılmıyor işçiler 20:00'de zorunlu mesai ile çıkışa zorlanıyordu. Eylem günü 16:30'da çıkmak isteyen işçiler servisle rahatça evlerine ulaştı!
 Depo müdürü Okan Polat denilen kan emici Çayırova deposundan sürüldü!
BUNLAR DAHA BAŞLANGIÇ
Bunların daha başlangıç olduğunu tüm Şok depo işçisi kardeşlerimiz bilsin. Şok depolarında işçileri yok sayan tüm muamelelerin, yasal olmayan tüm uygulamaların kökünü kazıyacağız! Şok depolarından bir işçinin daha işten atılmasına izin vermeyeceğiz!
 Şok işverenlere çağrımızdır. Sizinle görüşme ve müzakereye açığız. Taleplerimizi görmezden gelip bizle görüşmediğiniz sürece, farklı eylem biçimleriyle her an tepenizde olacağız!”
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.