Sofradaki yemeğimiz de gidiyor!

Sofradaki yemeğimiz de gidiyor!

İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız yağ fiyatlarındaki astronomik artışlarla ilgili olarak, “Yakında yağ bulamayacağız. Sofradaki yemeğimiz de gidiyor. Artık yeter” dedi.

Ayçiçek yağı fiyatları hafta sonu astronomik bir şekilde arttı. Kimi marketlerde 5 litre yağ fiyatı 200 TL’nin üzerine çıktı. İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız yağ fiyatlarındaki artış sonrasında bir açıklama yayınladı. Türkiye’nin büyük bir yağ krizi içerisinde olduğunu belirten Şanbaz Yıldız açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Çok değil 15-20 yıl öncesinde Türkiye kendi kendine yetebilen, kendi ürettiği ile doyabilen bir ülke idi. AKP iktidarında bu durum değişti. Mısırdan, buğdaya, samandan, ayçiçek yağına pek çok üründe dışa bağımlı bir hale geldik.

 

“DIŞA BAĞIMLI HALE GELDİK”

Dışa bağımlı olmak maddi olarak başlı başına bir sorunken bir de Rusya ve Ukrayna savaşı nedeniyle yoklukla karşı karşıya kaldık. Dünya üzerindeki ülkelerin çok büyük bir bölümü Ayçiçek yağını kendi üretiyor. Dünya üzerinde dönen ayçiçeği ithalatının yüzde 30.6’nı Türkiye yapıyor. Neredeyse 3’te 1’ini… Türkiye ithalatının yüzde 80’i Rusya ve Ukrayna’ya bağlı. Bu iki ülkenin savaş halinde olması bizi doğrudan etkiliyor. Hafta sonu 5 litre ayçiçek yağına 70 TL ile 100 TL arasında değişen zamlar yapıldı. Kimi büyük marketlerde yağlar raflardan indirildi ve depolara kaldırıldı.

 

“UYARILARIMIZI DİKKATE ALMADILAR”

Her zaman olduğu gibi yine panik ortamıyla ilgili hiçbir adım atmayan AKP Hükümeti vatandaşların marketlerde, bakkallarda yağ izdihamı yaşamasına seyirci kaldı. Yağ fiyatlarındaki anlık değişiklikler karşısında satış yapmak istemeyen, sattığı ürünü aynı fiyattan rafına koyamayan, zarar eden esnaf ‘stokçu’ gibi gösterildi. Yaşanan yağ krizinin yükünü üzerinden atmak isteyen AKP Hükümeti, aylar öncesinden milletvekilimiz Lütfü Türkkan ve İYİ Parti yöneticilerinin yaptığı uyarıları dikkate almayarak bugünkü tablonun oluşmasını sağladı.

 

“ZEYTİNLİKLER DE GİDİYOR”

Sorunun sadece ayçiçek yağı ile sınırlı kalacağını düşünmek naiflik olur. 1 Mart’ta yayınladıkları yönetmelikle elektrik üretimi için hizmet verecek madenlerin zeytinlikleri yok etmesine izin verdiler. Sahillerimizdeki yangınlar nedeniyle geçtiğimiz yıl büyük sıkıntı yaşanan zeytinliklerimizde şimdi de maden tehlikesi baş gösterdi. Bugün ayçiçek yağından mahrum kalan ülkemiz yarın zeytin ve zeytinyağından mahrum kalacak. Yakında yemek için yağ bulamayacağız. Sofradaki yemeğimiz de elimizden gidiyor. Artık yeter” dedi.

 

Haber: Hanifi SURUN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.