SODAP asgari ücretin asgari 15 bin lira olmasını istedi

SODAP asgari ücretin asgari 15 bin lira olmasını istedi

Sosyalist Dayanışma Platformu – SODAP Çayırova, Gebze Eskiçarşı Tarihi Çeşme önünde asgari ücrete dair basın açıklaması yaptı. Asgari ücretin en asgari 15 bin lira olması istendi

Hükümetin içinde bulunduğumuz süreçteki gündemi olan 2023 yılına dair asgari ücret, halkın ve sivil toplumun da gündeminde. Sosyalist Dayanışma Platformu – SODAP Çayırova, Gebze Eskiçarşı Tarihi Çeşme önünde asgari ücrete dair basın açıklaması yaptı. Asgari ücretin en asgari 15 bin lira olması istendi

“Soframızda hırsıza yer yok! En asgari 15 bin lira” başlığı; “Açlığa, yoksulluğa ve pahalılığa karşı güçlerimizi birleştirelim” çağrısıyla yapılan açıklamada diğer talepler şöyle sıralandı:

OKULLARDA ÖĞLE YEMEĞİ ŞART

“Kota dahilinde elektrik, su, doğalgaz ücretsiz olmalı.

Temel ihtiyaçlar parayla satılamaz.

Okullarda çocuklara öğle yemeği şart.

İşe gidiş gelişlerde ücretsiz ulaşım hak.

Gelir ya da iş güvencesi bir zorunluluk.”

KOÇ ÜNİVERSİTESİ DİRENİŞİNE DESTEK MESAJI

Gebze, Eskiçarşı Tarihi Çeşme önündeki basın açıklaması Sosyalist Dayanışma Platformu – SODAP Çayırova Sözcüsü Erdinç Yılmaz tarafından okundu. “Yapılan zamlar geri alınsın”, “İş ekmek güvence”, “Yoksuluz çünkü zenginler aç” sloganlarının atıldığı açıklamada halka basın açıklamasının içeriğinin yer aldığı el broşürü dağıtıldı. Koç Üniversitesi’nde sendikal örgütlülük sonrası işten çıkartılan ve 12 Aralık Pazar günü itibariyle dört gündür direnişte olan işçilere destek mesajı gönderilirken bu esnada, “Atılan işçiler geri alınsın” ve “Yaşasın yoksulların dayanışması” sloganları atıldı. Açıklamada ayrıca şu görüşlere yer verildi:  

 

DEVLET SERMAYEYİ KORUYOR

“Geçinemiyoruz, gırtlağımıza kadar borca battık.

Kanımızı, iliğimizi kurutan şirketlerin karları rekor kırıyor, bizler borca battıkça bankaların ciroları patlıyor. Devlet zengini, sermayeyi koruyor.

İşsizlik Sigortası bile işsize verildiğinden çoğunu sermayeye aktarıyor. Enflasyonun yüzde 100 olduğu yerde iktidardan kart getirine Devlet bankaları yüzde 20 ile borç veriyor, senin benim lokmamdan kıstığımızı eşine dostuna dağıtıyor.

ASGARİ DEĞİL ORTALAMA ÜCRET

4 kişilik ailenin yoksulluk sınırı 25 bin, açlık sınırı 7 bin lira. Bu koşullarda asgari ücret en az 15 bin lira olmalıdır. Zaten bu ülkede asgari ücret asgari değil ortalama ücret haline geldi. Yoksulluk sınırının altında bir ücretle, tefeci bankaların kurbanı olmadan ayakta kalabilmemiz için bir sosyal pakete ihtiyacımız var.

YANYANA GELMELİYİZ

Bunları istemek en doğal hakkımız, yaşamı üreten biziz. Ancak istememiz yeterli değil.

Çok istediğimizi, hak ettiğimizi alacağımızı göstermek ve seyirci kalmamak için bulunduğumuz her yerde meclisleşerek yanyana gelmeliyiz. Bu tabloyu ancak mücadele edersek değiştireceğiz.

Bizleri açlığa ve yoksulluğa mahkum edenlere anladıkları dilden konuşmalıyız.

SODAP Meclisleri’nde yanyana gelelim. Açlığa, yoksulluğa ve pahalılığa karşı güçlerimizi birleştirelim. Dert bizde, derman örgütlü gücümüzde.”

 

 

501-005.jpg

 

508.jpg

 

505-002.jpg

 

507-001.jpg

 

502-005.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.