SMA hastası Yusuf son 500 gramda

SMA hastası Yusuf son 500 gramda

Polat Ailesi’nin oğulları SMA Tip 1 hastası Yusuf’u yaşatmak için başlatılan kampanya semt pazarına yayıldı. Tedavide ihtiyaç duyulan 20 milyon TL’nin yüzde üçü toplanabilirken Yusuf’un tedavi kilo kriteri için 500 gramı kaldı

Kızları Asmin’i 2014 yılında SMA Tip 1 hastalığından ötürü kaybeden Polat Ailesi, aynı hastalığa yakalanan oğulları Yusuf’u yaşatmak için çaba sarf ediyor. Yusuf’u yaşatmak için başlatılan kampanya semt pazarına yayıldı. Yusuf’un babası Kayahan Polat her hafta cuma günleri Mevlana Mahallesi’ndeki sabit pazara açtığı tezgâhı cumartesi günü Tatlıkuyu Mahallesi’ndeki sabit pazarda tekrarladı. Pazar esnafından Kenan Yıldız da cumartesi günü kurduğu tezgahın gelirini, Yusuf Polat’ın tedavisi için başlatılan kampanyaya aktardı. Tedavide ihtiyaç duyulan 20 milyon TL’nin yüzde üçü toplanabilirken Yusuf’un tedavi kilo kriteri için 500 gramı kaldı.

20 MİLYON LİRAYA İHTİYAÇ VAR

Mevlana Mahallesi’nde oturan Polat Ailesi geçimini aile reisi Kayahan Polat’ın düğün salonlarında müzisyenlik yapması ile sağlamaya çalışıyor. Korona tedbirlerinden ötürü iki yıl boyunca hiç iş yapamayan Kayahan Polat, yeniden kısıtlama gelme olasılığından ötürü tedirgin. 12 yıl önce eşi Mensure Polat ile dünya evine giren Kayahan Polat, kızları Asmin’i SMA Tip 1 hastalığından ötürü kaybettiklerini, aynı acıyı bir daha yaşamak istemediklerini belirtti. Ailenin 11 yaşında Esmer adlı bir kız çocukları daha var. Henüz dört yaşında olan Yusuf Polat’ın amansız hastalıktan kurtulması için de 20 milyon lira paraya:

TEŞHİS ERKEN KONDU AMA…

“Kızımız Asmin, 2014’te bu hastalıktan ötürü vefat etti. O dönemlerde hastalığın hiç çaresi yoktu. Yusuf’a teşhis altı aylıkken, erken konuldu. Daha önceden bebeğimizi kaybettiğimiz için bunu biliyorduk. Tedavi için ilk umut Amerika idi ama Amerika iki yaş üstünü almayacağını söyledi. Şu an Dubai’de tedavimiz var ancak o tedaviye erişmek için de 20 milyon liraya ihtiyaç var.

YARIM KİLOSU KALDI

 Bir diğer kriter Yusuf’un 13.5 kilo ağırlığı geçmemesi. Yusuf da şu an 13 kilo, yani yalnızca yarım kilosu kaldı. Biz de kilo almasın diye mamasından kısıyoruz. Yusuf gece yatarken maskeyle yatıyor çünkü rahat nefes alamıyor. Mideden, hortumla besleniyor. Yedi tane cihaz kullanıyor.

DÖRT AYDA YÜZDE 3’Ü TOPLANABİLDİ

Kampanyayı başlatalı dört ay oldu. Biz daha yeni yüzde üçlük orana geldik. Çok yavaş ilerliyor.

Bu tezgâhta da eşim Mensure’nin çeyizleri, patileri, hayırsever insanların verdiği ürünleri satıyorum. Her cuma günü Mevlana Mahallesi’ndeki sabit pazardayım. Yetişebildiğim kadarıyla, koşturuyorum. Pazarda, meydanlarda el broşürü dağıtarak sesimi duyurmaya çalışıyorum.

YUSUF’UN SESİNİ DUYSUNLAR

Topluma çağrım, Türkiye’nin ve Gebze’nin bir evladı olarak Yusuf’un sesinin duyulmasıdır. Ben bir kızımı kaybettim, oğlumu da kaybetmek istemiyorum. Şu an bunun çaresi var. Oğlum gözümün önünde eriyor. Oğlumu ilacına kavuşturmak için yardım istiyorum.

Devlet dört ayda bir Spinraza adlı ilacı veriyor bize. Bu ilaç sadece hastalığını yavaşlatıyor ama Zolgen SMA dediğimiz ilaç yani gen tedavisi, kesin çare. O da yurt dışında.”

KENAN YILDIZ TEZGÂHININ GELİRİNİ BAĞIŞLADI

Pazarcı esnafı Kenan Yıldız, cumartesi günü Tatlıkuyu Sabit Pazarı’nda kurduğu tezgahın gelirini, Yusuf Polat’ın tedavisine aktardı. Kayahan Polat’ın çocukluk arkadaşı olan Kenan Yıldız şunları kaydetti: “Bir çocuğun gözyaşı dünyaya bedel. Empati kuruyoruz. Yarın öbür gün benim veya bir başkasının çocuğunun başına da gelebilir. Bu çocuğa nefes, ses olmak istiyoruz. Bu yaptığımız da esnaflar arasında örnek olması içindir. Herkes elini taşın altına koysun. Birileri bunu görsün. Bu çocuk yaşasın.”

 

ornekas.jpg

 

 

kermes110.jpg

 

yusuf.jpg

 

İLETİŞİM VE İBAN

 Yusuf Polat’ın tedavisi için başlatılan kampanyaya destek olmak isteyenler aileye 0533 659 17 03 numaralı telefondan ulaşabilir.

Valilik onayıyla Ziraat Bankası’nda açılan hesabın İBAN numarası şöyle:

TR38 0001 0024 6660 1717 7350 06

Alıcı: Kayahan Polat

Açıklama: Yusuf

İnstagram: sma_yusufpolat

Twitter: yusufanefesol

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.