Siz çocuğa tecavüz zanlıları ile toplandınız. Biz de yanyanayız

Siz çocuğa tecavüz zanlıları ile toplandınız. Biz de yanyanayız

Eğitim-Sen kurucu Genel Başkanı, CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Mahmut Özer’e ve Ali Yerlikaya’ya seslendi: “Siz çocuklara tecavüzden sabıkalı Ensar’da zümre toplantısında, biz burada toplandık. El mi yaman göreceğiz” dedi

KESK’in 27’nci kuruluş yıldönümü etkinliğinde Eğitim-Sen Gebze’nin “Güneşin sofrasındayız dostların arasındayız” diye adlandırdığı Şişecam / Cammekan Restaurant’taki dayanışma yemeğine konuk olan Eğitim-Sen Kurucu Genel Başkanı, CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’ya seslendi.

Aynı zaman diliminde Gebze’nin yakınındaki İstanbul İlçesi Sultanbeyli’de; çocuklara tecavüz zanlısı Ensar Vakfı’nda eğitimde zümre toplantısı düzenlendiğini kaydeden Yıldırım Kaya, “İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer duysun. Sen orada zümre başkanlarıyla, Ensar Vakfı Genel Merkezi’nde toplantı yapıyorsun. Biz de 27 yıl sonra Gebze’de kamu emekçileriyle birlikte sizin karşınızda, özgür ve demokratik Türkiye’yi yaratmak için yanyana geldik. Bakalım el mi yaman, bey mi yaman göreceğiz” dedi.

SELAM OLSUN…

Yıldırım Kaya sık sık alkışlarla kesilen konuşmasında sözlerine, “İyi ki sizin sofranızdayız. 27 yıl önce Kızılay Meydanı’nı işgal eden ve ‘Kamu çalışanlarının siyaset yapma hakkı vardır. Eğer Anayasa değiştirecekseniz kamu çalışanlarını yok sayarak, grevli toplu sözleşmeli sendikal hakkı yok sayarak bir Anayasa tartışamazsınız’ diyen…

15-16 Haziran DİSK’in o anlı şanlı mücadelesinden örnek alıp 17-18 Haziran’da Kızılay Meydanı’nı inletenlere selam olsun” diyerek başladı. Kaya şöyle devam etti:

45 ÇOCUĞA TECAVÜZ EDENLERİN VAKFI

“İstanbul, Sultanbeyli’de bir toplantı var. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü, Ensar Vakfı ile birlikte Sultanbeyli’de zümre öğretmenleri, vakfın merkezinde toplantıya çağırmış. Ensar Vakfı’nı bilmeyeniniz yoktur. Karaman’da 8-10 yaşındaki 45 çocuğumuza tecavüz edenlerin vakfıdır. Bu vakfı savunanlar parlamentoda, ‘Bir kereyle bir şey olmaz’ diyen bir zihniyetin karşısındaydı. İşte o Ensar Vakfı ile bugün bir aradalar. Biz de burada bir aradayız. Hürriyetçi Eğitim-Sen de burada, Eğitim-İş de burada. KESK’e bağlı şube yöneticileri, emeklilikte yaşa takılanlar da burada.

Tahsin Tarhan’ı bilirsiniz. Burada, aranızdaki evladınız. Parlamentoda sizin her çığlığınızı oraya taşımaya çalışıyor.

Suat Özcan da meslektaşımız. Milas’ta öğretmendi, Muğla’da milletvekili.

Ama biz burada; eğitimci sendikacı kimliğimizle buradayız.

İstanbul Valisi ve Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer duysun. Sen orada zümre başkanlarıyla, Ensar Vakfı Genel Merkezi’nde toplantı yapıyorsun. Biz de 27 yıl sonra Gebze’de kamu emekçileriyle birlikte sizin karşınızda, özgür ve demokratik Türkiye’yi yaratmak için yanyana geldik. Bakalım el mi yaman, bey mi yaman göreceğiz. Siz bu cumhuriyeti 100 yıl önce kuranlara karşı da direnişteydiniz. Bugün de direniştesiniz.

 

Cumhuriyeti kuranlar, Cumhuriyet ve eğitim devrimleriyle bize bir gelecek emanet ettiler. Cumhuriyetin ikinci yüzyılında bizim de onlara sözümüz olsun. Cumhuriyeti, demokrasi devrimiyle taçlandıracağız. Bunu ancak ve ancak eğitim emekçileri başarabilir. Çünkü biz biliyoruz ki 15 – 21 Temmuz 1921’de Mustafa Kemal Atatürk, Ankara’da muallimler şürasını topladıktan sonra büyük taarruzu kazanmıştır. O şürada öğretmenleri özellikle öğretmenleri, yedi kadın öğretmen vardı içlerinde, onlarla birlikte eğitim devrimlerinin yolunu açmışlar. O zor koşullarda bu devrimlerin yolunu açanlar şunu unutmasınlar. İki şeyi bilin.

SİZİN SECDE TUTTUĞUNUZ

ALTINCI FİLO’YU BİZ TAŞLADIK

Biz cumhuriyeti emperyalizme karşı, yedi düvele karşı mücadele ederek kurduk. İkinci kez de siz; Altıncı Filo’ya secdeye durduğunuzda Deniz Gezmişler de Altıncı Filo’ya karşı ellerinde Türk Bayrağı ile bağımsız Türkiye sloganıyla, ‘Altıncı Filo defol’ demişlerdi.

Biz mücadele kararlılığımızı Mustafa Kemal’den, Deniz Gezmiş’ten, Mahir Çayan’dan aldık. Bu mücadele kararlılığını size teslim etmeyeceğiz. Ensar Vakfı’nı da, diğer vakıflar ile yaptığınız protokollerin tamamını da eğitim emekçileriyle birlikte yırtıp çöpe atacağız. Ant olsun ki Cumhuriyet’i ikinci yüzyılında demokrasi ile taçlandıracağız. Eğitim devrimlerine sahip çıkmakla kalmayacak, yeni devrimlerle birlikte Cumhuriyet’in ikinci yüzyılında dünyanın örnek ülkesi olarak yeniden dünyaya ilan edeceğiz.

GEBZE 15-16 HAZİRAN

GELENEĞİNDEN GELİYOR

 

 

Yarın (03 Aralık 2022) bir kez daha İstanbul’dan sadece Türkiye’ye değil tüm dünyaya diyeceğiz ki, ‘Biz sizin önünüzde diz çökmedik. Diz çökmeyeceğiz. Sizin taklitleriniz önünde de asla diz çökmedik, diz çökmeyeceğiz. Yolunuz yolumuz açık olsun. Mücadele geleneğiniz asla tükenmesin.

Ben biliyorum ki Gebze, 15 – 16 Haziran’ı yaratan bir gelenekten geliyor. Bu geleneği temsilcilerin önünde bir kez daha saygıyla eğiliyorum. Yaşınız kutlu, mücadeleniz daim olsun diyor saygılar sunuyorum.”

 

2036.jpg

2003-007.jpg

Yıldırım Kaya

 

2005-006.jpg

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan; CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan ve partili yöneticiler ile.

 

2009-003.jpg

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya programa kendisi gibi emekli eğitimci olan CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan ile katıldı. Eğitim-İş Kocaeli 2 No’lu Şube Başkanı Bülent Metin ve Gebze Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Saide Arslan Çalışkan ile yan yana oturdu.

 

2050.jpg

CHP Gebze İlçe eski Başkanı Yakup Yılmaz ve eşi Aysel Yılmaz, Darıca İlçe eski Başkanı Selman Kösali, TÜED Gebze Şube Başkanı Ali Tunç, CHP Gebze Kadın Kolları Başkanı Yaşa Erdoğan, eğitimci Murat Kaya, Gebze Kent Politikaları Derneği’nden Ali Fuat Bilir ve beraberindekiler Yıldırım Kaya ile. 

 
 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.