Siyasetinizi  kaldırımda biten ottan ileriye götüremediniz

Siyasetinizi kaldırımda biten ottan ileriye götüremediniz

CHP Kocaeli İl Başkan Harun Özgür Yıldızlı, AKP milletvekili İlyas Şeker’e, “Siyaseti de, halka hizmet anlayışını da kaldırımda biten bir ottan ileriye götüremediniz” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı, AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker’in İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet hakkındaki açıklamalarına sert çıktı. Başkan Yıldızlı, “Kara teslim olan Kocaeli’de dün geceden beri vatandaşlar elektrik kesintisi sebebi ile büyük mağduriyet yaşıyor. Kesintiden dolayı evler ısınmıyor, ocakta aş kaynamıyor. Ancak Sayın İlyas Şeker işi gücü bırakmış, önceki dönem yapılan usulsüzlükler için müfettiş beklerken kendisine bir site yöneticisinin çöpler geç toplanıyor şikayeti ile soruşturma açılmasına haklı olarak isyan eden Fatma Kaplan Hürriyet’i eleştiriyor. Siyaseti de, halka hizmet anlayışını da kaldırımda biten bir ottan ileriye götüremediniz” dedi.

KİMİN AKLIYLA DALGA GEÇİYORSUNUZ

Başkan Yıldızlı açıklamasına şu sözlerle devam etti; “Sayın İlyas Şeker, partinizin iktidarda olduğu 11 ilçede yaşananları, halkın mağduriyetini ne zaman dile getireceksiniz? Bakan Kurum 2 kere Kocaeli’ye geldi, Fatma Kaplan Hürriyet hariç tüm belediye başkanları davet edildi. Cumhur ittifakının il başkanları da davet edildi. Cumhuriyet Halk Partisi’ne davet gelmedi. Cumhur İttifakı dışındaki diğer partilerimizin il başkanlarına da davet gelmedi. Bu ayrıştırmacılık neden?  Bir belediye başkanı önceki dönem yapılan usülsüz atamalar için müfettiş istiyor ama bu usulsüzlüğün ortakları hemen ağabeylerini devreye sokup çöp toplanmıyor diyerek şikayet dilekçesi vererek tek CHP’li belediye başkanı hakkında soruşturma talebi çıkarttırıyor. Siz kimin aklıyla dalga geçiyorsunuz.

BÜYÜKŞEHİR SAYIŞTAY RAPORU HAKKINDA AÇIKLAMANIZ VAR MI?

2019 Sayıştay raporlarına göre Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde müfettişlerinizin tespit ettiği usulsüz atamalar, adrese teslim ihalelere, Vadeli Mevduat Faiz Gelirlerinin Net Tutar Üzerinden Muhasebeleştirilmesindeki yanlışlarla az gösterilen gelirleri de dile getirecek misiniz Sayın Şeker? Çayırova’daki hayalet şehir hastanesi, uçak park alanı, Kocaeli genelindeki internet problemi ile ilgili açıklamanız çalışmanız var mı Sayın Şeker? Büyük bir salgında Çin ile yaptığınız ancak geleceği hala meçhul olan 50 milyon dozluk aşıyı 84 milyonluk Türk milletine nasıl yetiştireceksiniz Sayın Şeker? Biz bize yeteriz diyerek topladığınız paralar esnafa gitmedi, sağlıkçıya gitmedi, bu paraların nerede olduğunu açıklayacak mısınız Sayın Şeker? Yoksulluğa ittiğiniz halkın borçlarını kapatmak, ertelemek, halka destek olmak yerine yandaşlarınızın borçlarını nasıl sıfırladığınızı da anlatın Sayın Şeker.

KUZEY MARMARA OTOYOLU AKMEŞE’Yİ PERİŞAN ETTİ

Çok övündüğünüz asrın projesi diye ilan ettiğiniz köprülerinizde geçiş ücreti, uçak ulaşımlarından pahallı. Yandaşa hizmette sınır tanımadığınız rant projelerini kalkmış halka asrın projesi diye anlatıyorsunuz. 5’li çetenin üyesi Kolin İnşaat’a ihale ettiğiniz Kuzey Marmara Otoyolu için Akmeşe’yi peşkeş çekiyorsunuz. Akmeşeliye dediniz ki otoyol ile bu bölge cazibe merkezi olacak, güzelleşecek. Vurdunuz kazmayı Akmeşelinin tarlasına giden yolu kapattınız, vurdunuz kazmayı V kanal bağlantılarını tarlalara saldınız, çiftçiyi bitirdiniz. Çiftçi tarlasına gidemiyor. Eskiden daha kısa sürede tarlasına giden Akmeşeli şimdi tam tur bölgeyi dönerek gideceği yere varıyor. Çiftçinin tarlasını, toprağını, yolunu gasp ettiniz. Karayolunun yağmur suyu olduğu gibi çitçinin ekinin üzerinde. Bununla ilgili ne yaptınız Sayın Şeker? Pandemide susuz, karda elektriksiz bıraktığınız bu şehrin halkı yaşam mücadelesi veriyor. Kafanızı güvenli gördüğünüz saraylarınızdan çıkartın, koruma ordularınızdan, siyasi hırslarınızda sıyrılın. Vatandaşın gerçek sorunlarına artık bakın.” Barış Ayar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.