Siyasetin zaten içindeydim!

Siyasetin zaten içindeydim!

Gelecek Partisi Çayırova İlçe Teşkilatı’nın kurucu başkanı Kağan Demirci bölgemiz aktif siyasetinin genç ve yeni ismi ancak yeni diye tanımlanmasına çok katılmıyor:

“Siyaset zaten; bizim karar verebileceğimiz bir şey değil. Ülkemiz krizler ülkesi. Sürekli siyasetin içerisindeyiz. Ben ilgili ve içindeydim.”

Gelecek Partisi günümüzden tam bir yıl önce; 12 Aralık 2019’da eski Başbakan Ahmet Davutoğlu genel başkanlığında kuruldu. Vikipedia kayıtlarına göre, “Bizim bir geleceğimiz var” sloganlı parti siyasi pozisyon veya diğer bir tanımla “yelpaze”nin sağında yer alıyor. İdeolojileri ise; muhafazakar, liberalizm, ılımlı İslam, parlamenter demokrasi ve ekonomik liberalizm. İlimiz ve bölgemizde de teşkilatlanmalarını sürdüren Gelecek Partisi kimi teşkilatlarına aktif siyasette yer almışları, kimi ilçelerde tamamen yeni yüzleri atadı.

PANDEMİDE BİRİNCİ KONGRE HAZIRLIĞI

Çayırova için tercihini MÜSİAD Gebze Şubesi kurumsalında iş hayatını merkezine alan sivil toplumun aktif ancak siyaseten yeni ve genç bir simasında tercih etti. Gelecek Partisi Gebze İlçe Teşkilatı’nın kurucu başkanı Kağan Demirci bir süre önce yönetimini de oluşturup duyurdu. Şu sıralarda birinci olağan kongrenin hazırlığındalar, pandemi koşulları ne zaman ve şekle olanak verirse o zaman ve yerde yapacaklar. Demirci sorularımızı Gelecek Partisi Çayırova İlçe Teşkilatı’nda yanıtladı.

Siyaseten, ideolojik duruş üzerinden kendinizi nasıl tanımlarsınız?

Ben Cumhuriyetçiyim. Aynı zamanda demokrat bir yapım var. Atatürkçü bir yapım da var ama bu özelliklerim olacak diye muhafazakâr bir yapımız olamaz diye bir durum, bence asla yok benim görüşüme göre. Hem dini hem kültürel anlamda belli başlı değerleri olan bir insanım. Aynı zamanda milli duyguları da çok sağlam yaşayan, Atatürk’ü gerçekten sevip düşünce ve ideolojilerini takip eden biriyim. Zaten çocukluğumuz Atatürk ile geçti. Onun kitapları, anlatımları ile geçti.

O kitap ve anlatımlardan ne edindiniz?

Kurtuluş ve Çanakkale Savaşları gerçekten bizim için çok önemlidir. Bu konular her Türk gencinin mutlaka bilmesi gereken konular. Zaten bu tarihimizi bildikten sonra herhangi bir gencimizin Atatürkçü olmama gibi, Atatürk’ü sevmeme gibi bir durumu söz konusu olamaz diye düşünüyorum. Karşıt düşüncede olanlarda var ülkemizde. Ama ben sıraladığım değerleri hala üzerinde taşıyan, dikkat eden bir insanım.

KEMALİZM İLE ATATÜRKÇÜLÜK

FARKLI. BEN ATATÜRKÇÜ’YÜM

Atatürkçülük ile Kemalizm sizce aynı şey mi, farklı şey mi?

Atatürkçülük ile Kemalizm aynı şeyler değil. Ben zaten şahsımda bir siyaset biçimi olan Kemalizm’den söz etmiyorum. Atatürkçülük farklı bir kavram. Onun ideolojileri ve fikirleri üzerinden Atatürk’ü Cumhuriyet’in ilk Ata’sı olarak görmek. Atatürk’ü sevmek ve takip etmek.. Bu bence Kemalizm değildir ve ben Atatürkçü’yüm.

KUŞLAR BÖCEKLER DE SİYASET

YAPIYOR AMA FARKINDA DEĞİLLER

Sizce siyaset nerede başlar…

Siyaset evde başlar ve evde de kendimi size izah ettiğim gibiyim çünkü siyaset aynı zamanda bir yaşam biçimi. Bu siyaset aslında kedisi köpeği kuşu böceğiyle birlikte hayvanlarda da var. Onlar farkında olmadan yapıyor. Biz insanlar biraz daha farkında olarak yapıyoruz. Ama evet; evde de işte de ister istemez siyaset var.

KRİZLER ÜLKESİYİZ. HEP

SİYASETİN İÇİNDEYİZ

Siyasetle ne zamandan beri ilgilisiniz?

Siyaset zaten; bizim karar verebileceğimiz bir şey değil. Ülkemiz krizler ülkesi. Sürekli siyasetin içerisindeyiz. Biz üretim ülkesi değil, siyaset ülkeyiz çünkü siyaset üretime nazaran çok daha ağırlıklıdır. Açıkçası; çocukluğumuzdan beri, kendimize geldiğimizden beri, kendimizin farkına vardığımızdan beri ister istemez bu siyasetin içerisinde oluyoruz. Benim için de hayat siyaset zaten. Evde de ister istemez bir siyasetin içerisindeyiz. İş yerinde ticaret yaparken de, başka bir iş uğraş ortamında da bir siyasetin içerisindeyiz. O yüzden ülkenin genel siyasetine de her zaman bir ilgim vardı.

MUHATAPLARIM

OLUMLU BULUYOR

Konuşmalarımız, söylemlerimiz, bulunduğumuz ortamlardaki, yaptığımız işler vesaire ile muhatap olduklarımızdan olumlu sonuçlar ve yorumlar alıyorduk bu konuda. Araştırma yönüm çok fazladır. Her şeyi kurcalarım.

ALTI DOLU KONUŞMAK İSTERİZ

 

Ama bir tabirle ‘Konuşmak var konuşmak var.’ Bir bilimsel gerçekle, siyaset konuşma sanatı?

 

Açıkçası biz her ortamda, gerçekten altı dolu konuşmak isteriz. Araştırarak, fikir alışverişi yaparak; kafatasçı bir siyaset veya düşüncede değil tamamen; ‘Bunun aslı nedir, gerçeği nedir. Acaba nasıl olmalıydı? Bu hamle bizce doğru mu, değil mi?’…

DEVLET İŞLERİ SANDIĞIMIZ GİBİ DEĞİL!

Memlekette; memleketin yanı sıra yerelde siyaset yapmanızdan sebep yereli takip etmek durumunda hissediyor musunuz?

 

Tabi devlet işlerine herkes çokta hâkim olamıyor çünkü devlet işleri öyle bizim zannettiğimiz gibi basit işler değil. Ama bizde tatbiki yerelden takip edebildiğimiz kadar takip etmeye çalışıyor.

 

ARZU ÇERKEZOĞLU HEMŞERİM. TANIŞMAK İSTERİM: Aslen Artvin Şavşatlı olan Kağan Demirci; zaman zaman Gebze Bölgesi’ne de yolu düşen Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu – DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu’nun hemşerisi.  Demirci, “Arzu Çerkezoğlu ile yüz yüze tanışmamız gerektiğini de düşünüyorum. Genç bir siyasetçi olarak böyle güzel kişiliklerle tanışmamız faydalı olabilir” dedi.

Gelecek’i tercih sebebim ilk

oyum sonrası sorgulamaktan

İlk oyunuzu kime, niçin verdiniz?

İlk oyumu yerel seçimde kullandım. Kime oy verdiğimi söylemezsem daha iyi olur. O zamanlarda bir genç olarak çok detaylı bakmıyor, bize mantıklı gelen her neyse veya kimse ona göre tercih kullanıyorduk. Tabi bu bizimde eksikliğimiz. Biraz ülkemizin eksikliği de olabilir. O yaşlarda o an çok fazla detayı incelemeden gençlik duygularıyla, mantıklı gelenden yana tercihte bulunmuştuk.

OKUDUM, ARAŞTIRDIM, DİNLEDİM

İlk yerel seçimden sonra ilk genel seçimimde; biraz daha yaş oturmaya başlayıp işin içine girmeye başlayınca tavrım da değişti tabi. Bu sefer ilkinde olduğu gibi gençlik duygusu ile değil de, ‘İşin içeriği nasıl aslında? Dünya nasıl? Bizim ülkemiz bu dünyada nerede? Bizim ülkemizde siyaset ne durumda?’ gibi detayları daha iyi araştırmaya ve daha çok kurcalamaya başladık. Kitaplar okundu, araştırmalar yapıldı, söylemler dinlendi.

İDEOLOJİK OLARAK DA ÇOK FARKLIYDI

Bu sefer biraz daha fikirlerim değişti. Şunu söyleyebilirim: İlk kullandığım oyla ikinci kullandığım oy arasında gerçekten çok büyük farklar vardı. Oy kullandığım partiler ideolojik olarak da hayli farklıydı ve şunu diyebiliyorum: İlk zamanlarda tecrübesizmişiz ama şimdi daha da kafamda oturdu. Zaten aktif siyasette de bu tarafı, Gelecek Partisi’ni tercih etme sebebim artık kafamda bazı şeylerin oturmuş olması ve kendimden daha fazla emin olduğum içindir.

131418118_2546652125627870_7558404559394975324_o-001.jpg

 

Kimdir?

 

29 Mart 1992 İstanbul Kartal doğumlu.

Aslen Artvin Şavşatlı.

İlk ve orta okulu Darıca’da okudu. Ardından Darıca Neşet Yalçın Lisesi’nden mezun oldu.

Zonguldak Bülent Ecevit (Karaelmas) Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü mezunu. Yüksek lisansını Gebze Teknik Üniversitesi’nde yaptı.

MÜSİAD Gebze Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi. Aktif siyaset öncesi icra kurulunda görev üstlendi.

Ailesinin şirketinde yönetici ve Çin’in bir devlet firmasının Türkiye’deki danışmanı.

Bekâr.

131466905_2546652022294547_179005037875217211_o-001.jpg

131345358_2546652088961207_6945565473483277368_o-001.jpg

KONGREYE HAZIR: Kağan Demirci gazetemizin
sorularını ilçe yönetiminden Nazlı Üstün ve
Gençlik kolları başkanı Enes Giriş’in eşlik ettiği
görüşmede yanıtladı. Kurucu yönetimini de
oluşturan Demirci, ilk kongre için hazırlığını
tamamladı. Pandemi koşulların elvermesini
bekleyecek: Kağan Demirci (Başkan), Sadık
Öztunalı, İbrahim fazlıoğlu, Casim Orman,
Ramazan Özcan,Mustafa Cengiz, Umut
Durak, Taylan Aydın, İsmail Yürük, Nihat
Yapanoğlu, Arif Hayır, Emrullah Çakmak,
Selim güler, İlkay Çakır, Ülkü Nazlı Üstün,
Zeynep Karataş, Enez Giriş, Süleyman Şen,
Yılmaz Yıldız, Yener Yılmaz, Ahmet Paklacı,
İhsan Murat Bayram, Murat Cinaz, Serkan
Gülmez, Yiğit Aktaş, İsmail Çelik, Devrim
Şahin, Mustafa Yiğit, Mehmet Alioğlu, Savaş
Arslan.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.