“Siyaseti dizayn operasyonudur”

“Siyaseti dizayn operasyonudur”

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı görevine getirilen Fikri Işık ziyaretlerine başladı. Işık’ın ilk durağı Kocaeli Valiliği oldu. Işık, "Seçime...

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı görevine getirilen Fikri Işık ziyaretlerine başladı. Işık’ın ilk durağı Kocaeli Valiliği oldu. Işık, "Seçime 3 ay kala yapılan operasyonun adı yolsuzluk operasyonu değildir" dedi. Hâkimler Savcılar Yüksek Kurulunun (HSYK) önceki gün yaptığı açıklamaları değerlendiren Bakan Fikri Işık şöyle konuştu:

"Olayları günlük değerlendirmek her maçın pozisyonlarına ayrı yorum yapmaya benzer. Ama net olarak şunu söyleyebilirim; seçime 3 ay kala yapılan operasyonun adı yolsuzluk operasyonu değildir. Siyaseti dizayn operasyonudur. Bunu çok net görelim. Zira tüm demokrasilerde bu tip operasyonların seçimi etkileme riskinden dolayı demokrasilerde yargı bu noktaya çok dikkat eder. Siz 14 ay önce başlamış operasyonları bekletip ve birbiriyle hiç alakası olmayan dosyaları birleştirerek seçime 3 ay kala bunu güya patlatma tabiriyle patlatırsanız, buna demokrasilerde kimse yolsuzluk ve rüşvet operasyonu demez. Bunun adı siyaseti dizayn operasyonudur. Ama bizim bildiğimiz demokrasilerde siyaseti dizayn etme hakkı sadece ve sadece milletindir. Millet adına kimse bu siyaseti dizayn etme hakkına sahip değildir. Siyasi partilerin kendileri bile bu hakka sahip değildir" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.