Siyasete VAR sistemini getireceğiz

Siyasete VAR sistemini getireceğiz

Gerek genel gerekse yerel siyasetin çok hızlı geçtiğini ve anlaşılmadığını öne süren YRP Gebze İlçe Başkanı Engin Kılıç, “Siyasete VAR sistemini getireceğiz. OIan biteni (pozisyonları) yavaşlatılmış şekilde tekrarlayacağız” dedi.

Zamanında Turgut Özal ile Erdal İnönü havalanında karşılaşırlar Turgut Özal şaka yaparak “Sizi gören de bu ülkede kıtlık var zanneder” der...

Erdal İnönü'nün Özal'a cevabı ise; “Sizi gören de bu kıtlığın sebebini anlar” der... Gülerek ayrılırlar..

 

“ESKİ TÜRKİYE” HATIRALARI!

 

Özetle; bu ülkenin yakın tarihinde de siyasetin iki ayrı yelpazesinde farklı duruşları ifade eden partiler, liderler vardı ama birbirine muhalif liderlerin birbirine karşı nezaketi elden bırakmayan, toplumun bütün kesimlerinin varlığını kabul ederek toplumu germeyen, birbirlerine sataşacakları varsa da mizahi bir üslupla toplumu güldüren diyalogları vardı. “Eski Türkiye”de kaldı!

 

HASSAS VE NAİF BİR DİL

 

Yeniden Refah Partisi Gebze İlçe Başkanı Engin Kılıç… Söylediklerine katılıp katılmamak ayrı mesele ama söylem ve ifade biçimiyle o hassasiyeti anımsatıyor. Bugün ikinci bölümünü yayınladığımız görüşmemizin sonunda, “İlave etmek istediğiniz konu var mı?” türü röportaj haberciliğinin klasik/klişe son sorusuna verdiği yanıtta,

GEREKİRSE YİNE OYNATACAĞIZ

“Gerek genel gerekse yerel siyaset çok hızlı geçiyor ve olan bitenler (pozisyonlar) anlaşılmıyor. Biz siyasete futbolda uygulanan VAR (Video Yardımcı Hakem) sistemini getireceğiz. Olan biteni yavaşlatılmış şekilde yeniden izleyip, gerekirse yine oynatacağız” dedi.

 

COVİD BİR PROJEDİR

YRP O PROJEYE DE KARŞIDIR

 

-        Siyaset halka dokunma sanatı ama pandemi sürecindeyiz. Neler yapıyor veya yapabiliyorsunuz?

 

-        Covid süreciyle alakalı tabi ki kısıtlamalar var. Böyle bir hastalığın olmadığını iddia etmiyoruz ama hastalığın bir proje olarak dünyaya salındığını, bizim siyasi kuruluşumuzun da o projenin karşısında olduğunu belirtmek isterim. Çalışmalarımıza hiç ara vermedik. Sadece zamanımızı kısıtladılar bizim. Akşam 21.00’da kapatıp gitmek durumundasınız. O vakte kadar ne yapabilirsek yapıyoruz.

 

KUCAKLAŞAMIYORUZ

AMA MUTLAKA GİDİYORUZ

 

-        Ama vatandaş kaygılı ve bu süreçte sosyal mesafeye çok hassas?

 

-        Çalışmalarımıza mümkün olduğu kadar sahada devam ediyoruz. Evlere çok giremiyor, kurumlara gidip derdimizi çok rahat anlatamıyoruz ama siyaset vatandaşa dokunmak, hasbihal etmek, Anadolu geleneğidir kucaklaşmak; tamam kucaklaşamıyoruz belki ama mutlaka gidiyoruz, gitmeye çalışıyoruz.

 

-        TEKEDEN SÜT ÇIKARMA 

 

-        FELSEFEMİZİN PRATİĞİ

 

-         

 

-        Sürecin başka bir güzelliği oldu. Dostlarımız, arkadaşlarımız, esnaflarımıza gidip hasbihal ediyoruz bu sefer. Önceden toplu program yapıyor, ‘Selamın Aleyküm. Yeniden Refah Partisi. Biz geldik’ diye bir selam veriyorduk. Şimdi üç beş adres belirliyor, gidip oturup muhabbet ediyoruz. Daha da etkili oluyor. ‘Milli Görüş tekeden süt çıkartır’ felsefesinin ete kemiğe bürünmüş hali.

VATANDAŞ BEKLİYOR.  BİZ

YETİŞMEK DURUMUNDAYIZ

-         

-        Belirlediğimiz mahallede tespit ettiğimiz üç beş esnaf ile sosyal mesafeyi koruyarak oturup hasbihal ediyoruz. O manada güzel oldu. Daha çok dert dinliyoruz. Öbür türlü üstten alıyorduk. Uzaktan selam verip toplu fotoğraf çektirip gidiyorduk. Şimdi daha etkili oldu ve vatandaş Refah’ı bekliyor. Biz yetişmek durumundayız, vatandaşın Refah’a özlemi var, bekliyor.

 

engin-kilic-005.jpg

 

 

382 bin Gebzeli’yi üye

yapmayı hedefliyoruz

-        Kaç üyeniz var. Üyelikte hedef sayısınız nedir?

-        Gebze’de iki bin üyemiz var. Yeterli değil. 382 bin nüfusun tamamını üye etmeye çalışıyoruz. Edeceğiz Allah izin verirse.

-        Teşkilatımız; malum vakıf döneminden itibaren de hazırlamıştık. Gençlik ve hanım kollarımız, mahalle temsicilerimiz bazı mahalleler haricinde hazır. Sandık çalışmalarına hız verdik. 577 sandığı var Gebze’nin. Yaklaşık 200’ünde arkadaşımız mevcut. Hızlı bir şekilde sandıklara yöneldik, teşkilat kadememizin eksik olmaması lazım. ‘Seçim var’ dedikleri gün bütün sandıklarda var olmamız lazım, Milli Görüş’ün partisi olarak.”

 

uye-003.jpg

 

Mehmet Aras Covid pozitifti.

Eşi yanında kaldı. Bulaşmadı

 

Pandemi sürecinin doğal olarak insanları da etkilediğini ve siyasetçiler dahil yanlarına kimsenin gelmesini istemediklerini belirten Engin Kılıç, YRP İl Başkanı Mehmet Aras’ın Covid 19 sürecini, bir tıbbi tabuyu yıkma girişiminde bulunurcasına anlattı:  “İl Başkanımız Sayın Mehmet Aras, Covid idi, süreci bitti. İlginçtir. Anlattıkları, onların anlattığı tabuyu tamamen yıkıyor. Yıkan ne:

 

ANLATILDIĞI GİBİ DEĞİL..

Sayın Aras’ın test sonuçları Covid pozitif çıkmış. Yenge hanım ile beraberlermiş. Yani, ‘Ayrılmadı benden’ diyor. Aynı odayı ve yatağı paylaştıkları halde, ‘Covid falan da olmadı’ diyor. Bize televizyondan anlatıldığı gibi de değil Covid. Başka bir şeyle bulaştırılıyor bize.

İKİ SENE SONRA TOPLUMUN

YARISI RUH HASTASI OLABİLİR

75 yaşında Sayın Aras. ‘O zaman sizin anlattığınız, dokunursan yanından geçersen Covid olursun’ değil. Bu topluma yüzüne peçeteyi taktırıp akciğerlerini bitirttiğiniz zaman, toplumun huzurunu bozup ruh hastası ettiler. Topluma korku ve kaygı verdiler. Millet korkudan evinden dışarıya çıkmıyor. Bundan ötürü iki sene sonra bakacaksanız, toplumun yarısından çoğu ruh hastası olacak.”

 mehmet-aras-002.jpg

Mehmet Aras, YRP Gebze İlçe Teşkilatı divanında partililere konuşurken.

 

Fatih İmam Hatip Orta

Okulu nasıl olmalıydı?      

 

 

Beylikbağı’nda Fatih İmam Hatip Orta Okulu. Nasıl olmalıydı?

Gaziler Dağı’na sosyal tesis. Nasıl olmalı?

Sultan Ahmet, Eyüp Sultan örneklemeleri üzerinden AK Çarşı ve Çoban Mustafa Paşa!

Önümüzdeki günlerde

Yeni Haber Gazetesi ve

www.gebzehaber.net’te

OKULUN TARİHÇESİ

 

1986 yılında açılmış olan Fatih İlkokulu, 1987 yılında açılmış Fatih Ortaokulu müstakil olarak eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürürlerken Milli Eğitim Bakanlığı’nın onayı ile 1991-1992 öğretim yılı başında her iki okul birleştirilerek İlköğretim okuluna dönüştürülüp adı da Fatih İlköğretim Okulu olarak onaylanmıştır.

Adını tarihte çağ kapatıp, çağ açan Fatih Sultan Mehmet Han’dan dan alan Fatih İlköğretim Okulu’ndan 1996-1997 Öğretim yılı sonu itibari ile beşinci sınıftan 2 bin 347 öğrenci mezun olarak ilkokul diploması, 8’nci sınıftan bin 727 öğrenci mezun olarak ortaokul diploması almıştır.

 

ORTA ÖĞRETİME DEVAM

ORANI YÜZDE 85’LERDE

 

Temel Eğitim Kanunu’ndan sonra 2001-2002 Öğretim yılı itibari ile 807 öğrenci mezun olarak İlköğretim Okulu Diploması almıştır. Mezun olan öğrencilerin Ortaöğretim kurumlarına devam etme oranı yaklaşık yüzde 85 civarındadır. Ortaöğretim kurumlarına devam eden öğrencilerin üniversiteye devam etmesi ile ilgili kesin bilgi yoktur.

 

SPOR, ŞİİR, KOMPOZİSYON,

MATEMATİK OLİMPİYATLARI

 

Fatih İlköğretim Okulu İl çapında yapılan spor müsabakalarında;

1992-1993 Öğretim yılında ortaokul erkekler voleybol il üçüncülüğü, Kızlar İl ikinciliğine,

1993-1994 öğretim yılında İlkokul erkekler basketbol il birinciliğine,

1994-1995 Öğretim yılında erkekler basketbol il birinciliğine,

1992 yılı kros müsabakalarında ferdi il ikinciliğine,

1995 yılı Cumhuriyet koşusu Ferdi İlçe üçüncülüğüne,

kızlar takım ikinciliğine,

İl ve İlçe Çapında yapılan şiir ve kompozisyon yarışmalarında birçok birinciliğe sahiptir.

2000-2001 Öğretim yılında TÜBİTAK’ın düzenlediği Türkiye çapında matematik olimpiyatlarında ferdi olarak Bronz Madalya kazanmıştır.

2003-2004 Öğretim Yılında Kocaeli İl genelinde yapılan krosta ferdi olarak Gümüş Madalya kazanmıştır.

 

YİNE DÖNÜŞÜM

 

2012-2013 Öğretim Yılında İmam Hatip Ortaokuluna dönüştürülen yapı Fatih İmam Hatip Ortaokulu adını almış ; 6 şubede 232 öğrenci ile öğrenime başlamıştır.

2013-2014 Eğitim –Öğretim Yılında Beylikbağı Ortaokulu-İlkokulu binasında Eğitim-Öğretim faaliyetlerini sürdüren okul 2014-2015 Eğitim öğretim yılı itibariyle yeni binasında 750 öğrenci ile normal eğitim yapmış , 2015-2016 Öğretim yılında kayıt için müracaatın çok olması sebebiyle ikili eğitime geçerek bin 6 öğrenci ile faaliyetini sürdürmektedir.

(Bilgi 13 Nisan 2016 yılına aittir. 2016-2020 verileri bilgilere dahil değildir.)

 

Kaynak: https://www.okulhaberleri.net/tarihce-1036602

 

okul-005.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.