Sivil toplumdan alternatif anma

Sivil toplumdan alternatif anma

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 81’nci yıldönümünde Gebze’de sivil toplum tarafından da anıldı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 81’nci yıldönümünde Gebze’de sivil toplum tarafından da anıldı. Geçtiğimiz yıllarda resmi bayramlarda sivil topluma çelenk sunma hakkının kaldırılmasının ardından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile 30 Ağustos Zafer Bayramı sivil toplum tarafından, resmi törenlerden farklı saatlerde kutlanıyordu. 
MEYDANIN DİĞER BÖLÜMÜNDE 
10 Kasım’da Atatürk için düzenlenen anma töreninin aynı saatte olması gerekliliğinden ötürü, anma töreninde ilginç görüntüler yaşandı. Resmi program Gebze 15 Temmuz Milli İrade Kent Meydanı’nda Gebze Belediyesi hizmet binası önünde gerçekleşirken Gebze Milli Bayramları Kutlama Komitesi adı altındaki sivil toplum alana iki dakika mesafede bir araya geldi. Aynı sürede iki dakikalık saygı duruşunda bulunup oradan gelen komutla İstiklal Marşı’nı okuduktan sonra Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. 
TEK ÇELENK 

Anıta, “Ölümsüzdür” yazılı, Atatürk’ün fotoğrafının bulunduğu tek çelenk bırakılırken altında CHP, İYİ Parti, ADD, Eğitim-Sen, Eğitim-İş, ÇYDD, TMMOB, THK, Emekli-Sen, BİLKAR, KAIDER, TÜED ve GKD-DER’in imzaları yer aldı. Törene Gebze EYT Derneği başkan ve yöneticileri de katıldı. Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunun ardından CHP Gebze İlçe Başkanı Musa Yılmaz ile birlikte platformu oluşturan parti ve sivil toplum örgütlerinin başkan ve yöneticileri Atatürk Anıtı’na karanfil de bıraktı. cakisma.jpgbaskanlar-004.jpgbirlikte-002.jpgani.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.