Şirketlerimiz kafamıza göre çalıştığımız yerler değil

Şirketlerimiz kafamıza göre çalıştığımız yerler değil

CHP Grubu’nun; belediye iştiraklerinin performans programında gözükmediğini söylemesi üzerine bunun “doğal” olduğunu söyleyen Büyükakın ekledi: “Her tür bilgilendirmeyi yaparız. Şirketlerimiz kafamıza göre çalıştığımız yerler değil.”

chp-grubu2.jpg

 

KBB Meclisi kasım ayı ikinci toplantısında CHP Grubu’nun performans programı değerlendirmesinde belediye iştiraklerinin yer almadığını söylemesi üzerine Başkan Büyükakın, “Belediye iştirakleri bütçemizde doğal olarak yer almıyor. Onları görmek istediğinizi söylüyorsunuz. Ona bir formül bulalım. Mecliste gündeme getirilebilecek bir konu değil ama bilgi almak isterseniz genel müdürlerimiz sizleri davet edip bilgilendirebilirler” dedi. Büyükakın konuya dair ayrıca şunları söyledi:

ÇEKİNCEMİZ YOK BİLGİYİ VERİRİZ

 

antik.jpg

 

 

“İştiraklerin bütçesi ve o bütçeyle ne olup bittiğine dair bilgi istediğiniz her zaman size aktarılır. Orada bir çekincemiz yok. Bilgiyi çok rahatlıkla verebiliriz. Zaten Sayıştay denetimine tabi. Şirketlerimiz denetimden uzak, hiç denetimin yapılmadığı, kafamıza göre çalıştığımız yerler değil.”

OTOPARK EN CİDDİ SORUN

Büyükakın konuşmasında CHP’nin eleştirdiği tüm detaylara değindi: “Otopark konusunda çalışma yapıyoruz. Bu sene yapılmış ve önümüzdeki sene yapılacak olanlar var. Otopark bu kentin ciddi bir sorunu. Kentin her noktası ve ilçesinde otopark yapılması çalışmaları devam ediyor.

ENGELLİ PARKI, TOPLAM 31 TANE VAR

Engelli parkı toplam dört adet olmuş olmayacak, dört adet yeni park yapılmış olacak. Zaten var, engellilerin kullanacağı ekipman. Hali hazırda 31 tane var, dört tane daha ilave edilecek.

D-100’E CEPHELİ BİNALARA ESTETİK GELİYOR

Kent estetiğine 500 bin lira, proje çalışmaları için ayrıldı. Yapım işleri başka bütçeden çıktığı için performans programında görülmüyor. Kent estetiği birimi sadece projelendirme çalışmaları yapacak. Hem D-100’ün cephesi hem de yürüyüş yolunun olduğu cephede ve başka noktalarda da cephe iyileştirme çalışmaları yapılacak.

BİRAZ DAHA ASİMETRİK MİMARİ

Aslında D-100’ün cephelerinde boyama faaliyetleri yapıldı ve orada iki şey yapmak lazım. Biri o bölgenin imar planlarını yeniden gözden geçirip ada bazlı yeni imar planlamaları yapıp orayı yenilemek lazım. Dış cepheyi iyileştirmek içinde bir mimar arkadaşımızı çalıştırıyoruz. Bir sunumu geldi, çok beğenmedim. Biraz daha asimetrik bir mimariyle yapılmış olması gerektiği konusuna fikrimi beyan ettim. Tekrar çalışacaklar ama o cephenin görsel olarak biraz daha güzel olması için bir çalışma yaptırıyorum.


SİZ FARK ETTİĞİNİZE GÖRE

BİLGİLENDİRMEMİZ YETERSİZ!

Altyapı bilgilendirmelerini SMS dahil yapıyoruz. Su kesilmelerinin, kazıların yapılacağı bölgelerde bilgilendirme yapılıyor. Ulaşımda, toplu taşıma hatlarının değişeceği güzergâhlar ile ilgili hem basın yoluyla bilgilendirmede yapılıyor. Hem de bölgede muhtarlar aracılığıyla yapılıyor. Ama siz aksini fark ettiğinize göre demek ki eksik kalıyor.

“MÜKEMMELİZ” DEMEYİN. GÖZDEN GEÇİRİN

Onu da arkadaşlarımız kaydettiler. Bu konuya biraz daha hassasiyet gösterelim. Özellikle AYKOME ile birlikte bizim basın yayın birimimizdeki arkadaşlar daha detaylı çalışsınlar. Sahadan böyle bir bilgi geliyorsa, demek ki bir eksiklik vardır. ‘Yok, biz mükemmeliz’ demeyin. Biraz daha gözden geçirin.

ORASI LOKANTA DEĞİL BALIK SATIŞ YERİ

Balıkçılarda koskoca binayı yapıp bir tente yapamadıysak, onu da yaparız. Geldiler, görüştük. Meseleleri tenteden ibaret değil. Orayı pişmiş balık satış yerine döndürmeye çalışıyorlar. Orası lokanta değil, balık satış yeri. O konuda anlaşamıyoruz.  Önce, ‘Sadece pişirelim’ dediler. ‘Tamam, ama tezgâh açmayın’ dedik. Önüne sadece üç tabure atılmasına müsaade edeceğiz. Ama orası lokanta değil. Tente konusunu da söylediler. Tente koyacağız.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.