Şimdi de sülaleler oluşmaya başladı

Şimdi de sülaleler oluşmaya başladı

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, “12 Eylül ürünü” diye tanımladığı hemşeri derneklerinin sınır tanımadığını belirtip, “şimdi köy derneği adı altında sülaleler oluşmaya başladı” dedi

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan’ın hemşeri derneklerine dair yorumu ise şöyle:  “İl derneği altında ilçe, ilçe derneği altında köy, hatta şimdi köy derneği adı altında sülaleler oluşmaya başladı. Yani toplumun siyasi partilere, sivil toplum örgütlerine, çevre örgütlerine, demokratik kitle örgütlerine gitmesini engelliyorlar.

Kendi dernekleri içinde yaşatmaya başlıyorlar. Bir sokakta karşılıklı olarak örneğin, Rizeliler ve Karslılar Derneği var. Karslılar da Rizeliler de kendi derneğine gidiyor. Yani toplumun birbiriyle iletişimini koparıyorlar. Sistem bunu kendi içinde barındırarak o kentin kültürü açısından, tarihinin ön plana çıkması açısından hemşeri dernekleri engelliyor.

Kocaelililik, Gebzelilik, şehirlilik anlamında Gebze’ye sahip çıkılmasının önü kapatılıyor. Niçin. Bu da 12 Eylül darbesinin bir ürünü.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.