“Silinen fark yetmez, KYK borçları silinsin”

“Silinen fark yetmez, KYK borçları silinsin”

KYK kredisi borçlarına dair yapılan düzenlemeye ilişkin Kocaeli Emek Gençliği  açıklama gerçekleştirdi. "Silinen fark yetmez, KYK borçları silinsin, krediler bursa çevrilsin".

Cumhurbaşkanı Recep  Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, öğrencilerin KYK kredisi borçlarına dair yaptığı düzenlemeye ilişkin Kocaeli Emek Gençliği  açıklama gerçekleştirdi. Açıklamada "Silinen fark yetmez, KYK borçları silinsin, krediler bursa çevrilsin" çağrısında bulundu.

 

Kocaeli Emek Gençliğinin açıklamasında şunlar kaydedildi: "İktidar KYK kredilerine yansıyan enflasyon farkında geri adım attı. Kabine toplantısından çıkan karara göre ana paranın geri ödemesi alınacak. Bu karar; gün geçtikçe derinleşen krizin yüküyle, eğitim hayatına devam edebilmek için geleceği uçuk rakamlara ipotek altına alınan gençliğin tepkisi sayesinde alınmıştır.   Ancak KYK ödemelerine yansıyan enflasyon farkı ülke gençliğinin geleceğinin neyle karşı karşıya olduğunu göstermektedir.

 

“TÜM KYK BORÇLARI SİLİNSİN”

5,5 milyondan fazla genç, derinleşen kriz koşullarında KYK borcuyla yaşıyor. Her gün barınmadan ulaşıma yeni bir zam geliyor. Sefalet, açlık ve işsizliğin beklediği bir yaşam gençliğin sırtına bırakılıyor. 'Sadece anaparayı alacağız' politikası gençliğin eşit ve parasız eğitim hakkını hiçe saymaktır. Güvencesiz ve belirsiz bir geleceği kabul etmiyoruz. Silinen fark yetmez, eşit ve özgür bir gelecek için bulunduğumuz her alanda mücadeleyi yükseltelim! Tüm KYK borçları silinsin! Krediler bursa çevrilsin! KYK burslarına öğrencilerin geçim giderlerini sağlayacak düzeyde zam yapılsın!" denildi.

 

Haber: Hanifi SURUN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.