Şikayetçiyiz !..

Şikayetçiyiz !..

 

Herkes şikayetçi, ama şikayetçi olduğu konular farklı. Topluma, genel bir memnuniyetsizlik hakim. Taleplerinin pek dikkate alınmadığından dem vuruyorlar. Tıpkı Karamürsel’deki çiftçilerin durumunda olduğu gibi.

Karamürsel’in önemli tarım ürünleri arasında yer alan kalamata ve samanlı türü zeytin üretimi, çiftçinin yüzünü bu yıl az da olsa güldürdü. Ama, yeni yasa üreticiyi tedirgin etmeye yetti bile.

Şikayetçiler bu yasadan…

Söylediklerine göre, Samanlı türü zeytinin kilosu 8-9 TL, Kalamata türü zeytinin kilosu ise 6 TL’den alıcı buluyor. Bu yıl randıman yüksek ve son üç yıla göre durum daha iyi. Ama, Manisa’nın Soma ilçesine bağlı Yırcalı Köyü’ndeki zeytin ağacı katliamıyla gündeme gelen yeni yasa yüzünden, çiftçinin yüzü gülmeyecek.

Buna vurgu yaparak, ‘’bu sistemle yüzümüz gülmez’’ diyorlar.

Çünkü, yeni yasa, zeytinlikleri, termik santral inşaatları ve maden aramasına açıyor. Bu yasa dolayısıyla, 15 dönümün altındaki aile işletmeleri sıkıntıya girdi. Tapulu bile olsa, 15 dönümün altındaki zeytinlikler acele kamulaştırmayla kesilebilecek.

Zeytinde dünyayla yarışır hale gelen çiftçi şimdilerde başını iki elinin arasına almış düşünüyor. Ayrıca, bu yasayla teşviklerin boşa gitmesinin önü de açılmış oluyor.

Her şey söylenebilir, ama bilinmelidir ki, sadece şikayetçi olmak yeterli değil.

Son günlerde, durumundan şikayetçi olmayanlara rastlamak da mümkün.

Mesela Kocaeli Üniversitesi öğrencileri…

O öğrenciler, meteorolojik gelişmelerden son derece memnun. Sınav dönemine denk düşen kar yağışı dolayısıyla eğitime ara verildiğini duyuran Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü’ye sosyal medya üzerinden akıl almaz güzellemeler yapan öğrenciler, orantısız zeka ürünü esprilerle memnuniyetlerini dile getirdi.

Yani, anlayacağınız, onlar şikayetçi değil…

O orantısız zeka ürünü esprilerden bir derleme yaptım.

Rektörün vesikalık fotoğrafıyla;

‘’Nasıl tatil ettim ama’’

Eski rektörden görevi devraldığı görüntüyle;

‘’Bu gitsin de, bir hafta kapatırım okulu’’

Hekim önlüklü vesikalığının altında;

‘’Kanınızda tatil oranı az çıktı’’

FİFA kokartlı futbol hakemi görüntüsüyle;

‘’Kar mı o ? 3 gün tatil’’

Bilgisayarının başındaki görüntü altında;

‘’Cumayı tatil ederken suçüstü yakalandı’’

Meteoroloji haritasının önündeki fotoğrafının altında;

‘’Sıcaklığın sıfırın altında 2 dereceye düştüğü Umuttepe’de, yetkililer finalleri olan öğrencileri BÜT’lere karşı uyarıyor’’ ve daha niceleri.

Anlayacağınız, Kocaeli Üniversitesi öğrencilerinin kar yağışları dolayısıyla keyfi yerinde. Yani şikayetçi değiller.

Umarım, eğitim ve öğretim sürecinde gündeme gelecek mücadele başlıklarında da bu derece soğukkanlı, üretken ve orantısız zekanın başarılarıyla dolu bir dönem yaratırlar.

 

Çünkü, özellikle üniversitelerde dayatılan dinci gericilikle mücadele için sadece orantısız zekanın yeterli olmayabilir…

Bu yazı toplam 95 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi